pychotka12 @ 11 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1510044pomóżcie potrzebuję zrobić tort na czwartek czekoladowo miętowy.
krem ma być bita śmietana.
chcę upiec ciasto czekoladowe takie trochę sufletowe.
do tego krem bita śmietana serek mascarpone likier mietowo czekoladowy i żelatyna,
albo bita śmietana z białą czekoladą rozpuścić zostawić na noc i dodać likier
sama już nie wiem
podpowiedźcie coś
czy któraś robiła coś podobnegoja robię ostatnio bardzo często taki jak tu: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37899
BeataSz @ 11 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1510053ja robię ostatnio bardzo często taki jak tu: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37899dzięki
spróbuję zamienić landrynki na likier czekoladowo miętowy
zobaczymy co wyjdzie
rezultatem pochwalę się w czwartek
AzjaB @ 24 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1512342Dziewczyny, czy mogę do tej masy (z postu 1) dodać mrożone maliny w całości? Najpierw je rozmrozić, odsączyć?
Kurcze tak chcę żeby tort był pyszny, niestety mimo, że ogólnie piekę nieźle jakoś rodzina we mnie nie wierzy... Nawet siostra mi doniosła, że mama chce w tajemnicy zamówić tort "na wszelki" wypadek... Srasznie mi przykro, ale nie dam się im! Dlatego musi być EKSTRA. PomóżcieMusisz sobie zdawać sprawę, że maliny mają takie male pesteczki dość twarde i mocno wyczuwalne. Poza tym po rozmrożeniu to raczej masz takie błotko malinowe. Dlatego dość często robi się z nich raczej mus aby móc przetrzeć przez sito. Nie wszystkim to jednak przeszkadza. Zastanów się czy może nie zrobić świeżych truskawek. Są obecnie w biedronce , nie są zbyt miękkie ale naprawdę aromatyczne i smaczne. Można zrobić mus z mrożonych truskawek pod krem a świeże połówki poutykać gęsto w kremie. Musisz sama wybrać
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia