Krem maślany do wykonywania ozdób/butter cream

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
0
0
czy można gdzie kupić to cos co jest na tym filmie
no nie wiem jak to opisac, ta podkladka do kręcenia babeczką przy robieniu róży
icon_redface.gif
 

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
W tortowni sprzedają, ale z całym zestawem za kilkaset złotych. Co prawda nie jest to końcówka do babeczek, a podstawka do wyciskania róży, ale zastosowanie podobne (nie ma brzegów). Chyba w domu dałoby radę coś takiego zrobić
icon_smile.gif
)
 

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
0
0
takie do rózt eż by mi się przydało ale nie za takie pieniądze
baa.gif

chyba muszę meżowi pokazać
gruebel_2.gif

a może ktoś robił domowym sposobem
gruebel_2.gif
 

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Iva @ 25 May 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1132565takie do rózt eż by mi się przydało ale nie za takie pieniądze
baa.gif

chyba muszę meżowi pokazać
gruebel_2.gif

a może ktoś robił domowym sposobem
gruebel_2.gif
http://www.gaumenshop.de/images/product_im...mages/418_0.jpg
u mnie to pod rozyczki kosztuje 1,50 euro czyli niecale 6 zl. Jak chcesz Iva to Ci kupie i we wrzesniu przywioze
icon_biggrin.gif


a to-caly zestaw (wiec tego na gorze juz nie potrzebujesz) kosztuje 12,90 euro
http://www.hbs24.com/contents/media/dekora...sagel_set_m.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
0
0
doris71 @ 25 May 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1132569https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=32858&st=10 post 13, a gdyby tak wiekszą i odwrotnie dać zakrętkę?
no wlaśnie tak mój mąż wczoraj myślał
icon_smile.gif


lambethka @ 25 May 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1132693http://www.gaumenshop.de/images/product_im...mages/418_0.jpg
u mnie to pod rozyczki kosztuje 1,50 euro czyli niecale 6 zl. Jak chcesz Iva to Ci kupie i we wrzesniu przywioze
icon_biggrin.gif


a to-caly zestaw (wiec tego na gorze juz nie potrzebujesz) kosztuje 12,90 euro
http://www.hbs24.com/contents/media/dekora...sagel_set_m.jpg
super stronka, bardzo Ci dziękuję, ale do września tak daleko, więc sama zamowię
icon_smile.gif
 

Grace-Kelly

Member
Wrz 12, 2010
8
0
0
Zrobiłam wczoraj na próbę malutką porcję kremu na bazie szwajcarskiej bezy (wg tłumaczenia Dziuni - dzięki) - o ile konsystencja mi odpowiada (nie wyłaziło nic z worka itp.) to mam takie pytanko - czy można zaryzykować i zmniejszyć ilość cukru, tak trochę chociaż? Krem wyszedł ja dla mnie makabrycznie słodki.
Dziewczyny pisały o dodatku soku z cytryny - ile mniej więcej dodawałyście na np. 100g białek? Nie chcę przesadzić, żeby nie rozrzedzić zanadto kremu, który ma posłużyć do dekoracji tortu.
 

agal

Member
Sie 24, 2007
15
0
0
Dziewczyny, możecie mi powiedzieć ile czasu wczesniej moge wykończyć tort kremem maślanym? Jeżeli obłożę tort w piątek to na niedzielę będzie ok? nie zmieni wyglądu?
 

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
terjon @ 24 Mar 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=838635Co to za papier( a może coś innego) do którego nie klei się krem i fajnie się wygładza tort?
Witam,
papier ktory jest uzywany do wygladzania tortu to ( paper towel ) czyli papierowy recznik firmy Viva.
Nie wiem jakiego rodzaju papierowe reczniki sa dostepne w polsce ale jesli nie maja zadnego wzorku mozna
uzywac do wygladzania tortow.
Jesli macie jakies pytania to prosze pytac chetnie pomoge.
Pozdrawiam.
 

tasiolek

Member
Lut 27, 2012
6
0
0
cześć:) czy możecie mi podpowiedzieć, dlaczego krem maślany mi się warzy? robię go już chyba 4 raz i za każdym wychodzi tak samo: robią się małe grudki i wcale nie chce się robić biały. Używam masła w temperaturze pokojowej, miksuję je i po trochu dodaję cukier. Jestem załamana, pomocy:(
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,384
3,670
113
Jakiego cukru używasz, pudru czy kryształu?
Z pudrem nie powinnaś mieć kłopotów.


Na grudki może pomóc lekkie ogrzanie masy, w mikrofalówce lub na parze i ponowne ubicie.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: