Joanna @ 20 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=606370Mnie wyszło dokładnie 60 sztuk.Nie ma jak sie dokładnie trzymać przepisu
Joanna @ 20 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=606370Mnie wyszło dokładnie 60 sztuk.Nie ma jak sie dokładnie trzymać przepisu
Siostra_Ducket @ 18 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=625167zrolowne ciasto leżakuje już w lodówceU mnie też.
Z wrodzonego lenistwa i awesji do mycia malaksera, zrobiłam je jak klasyczne kruche - przesiekałam mąkę z cukrem - pudrem i masłem, dodałam pozostałe składniki i krótko zagniotłam.
Zamiast pekanów dałam pistacje. Wałki smarowałam mlekiem i obtaczałam w drobno posiekanych migdałach i wiórkach kokosowych.
Cinka @ 18 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=639166Najpierw zaczęłam tym do chleba ale to wogóle masakra była, więc wzięłam mniejszy i cieńszy ale też z ząbkami. Jakoś poszło, tyle że dolepiać musiałam w prawie każdym kawałku jakieś okruszki z brzegów.mysłałam, ze tylko ja miałam identyczny problem
Siostra_Ducket @ 19 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=639609mysłałam, ze tylko ja miałam identyczny problemU mnie na szczęście poszło gładko , pieknie sie kroiły , ciasteczka sa przepyszne , nie wiem czy doczekaja swiat
Cinka @ 18 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=639212Napewno mogą leżeć mnóstwo czasu - to są zwyczajne kruche, maślane ciasteczka - tyle że pyszneTaaa, ale pytanie, czy wyleżą
Piekłam parę dni temu - zostały zjedzone w dni dwa. A dzisiejsza porcja w połowie upieczona.
Baaaaardzo smaczne są te ciasteczka
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.