Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Jakże się cieszę, że smakowało w tej bardzo węgierskiej wersji. Ja podałam wersję minimalistyczną, a Ty rozwinęłaś ją do prawdziwego pełnego węgierskiego perkeltu, i to z dużym wyczuciem. Gratulacje i pozdrowienia
Zrobiłam wczoraj na obiad. Podałam z ryżem, było na prawdę bardzo smaczne. Smażyłam na smalcu, żeby było po węgiersku, i dodałam boczek.
Robiłam zdjęcia, ale jeszcze nie sprawdzałam, jak wyszły. Jeśli się nadają, to wstawię
Bardzo się cieszę, że smakowało. W tym sosie można odgrzewać kurczaka nawet i po 2 dniach. To jest danie, które możesz przygotować na zapas. Dobry też z makaronem. Pozdrowienia.
Wczoraj zjedliśmy go z ziemniakami z wody i sałatą w śmietanie. Słoninkę miałam "własnej produkcji" - podwędzaną.
Czasem zadziwia mnie fakt, że tak proste (w składzie) dania dają tak niesamowty smak.
W świecie mody mówią, że elegancja jest w prostocie. W kuchni też ma to czasem zastosowanie. Ta słoninka podwędzana to był klasyczny węgierski dodatek. Ogromnie się cieszę, że smakowało
No to teraz mi powiedzcie co zamiast octu winnego ? Czy mozna go calkowicie pominąć? Mój mąż niestety nie toleruje tego posmaku,a planuję zrobić na dzisiejszy obiad.
Nie ucierpi. Ja czasem zapominałam dodać i nic się nie działo.Proponowałabym za to dać trochę więcej papryki w proszku, jakieś 0,5 - 1 łyżki. Sos będzie bardziej wyrazisty i bez octu.
Musze jeszcze raz pochwalić przepis - jest genialnie prosty i genialnie pyszny - z uwagi na ograniczenie kalorii robię go bez mąki i śmietany, ale i bez tego jest super - mogłabym go jeść w kółko, mąż też się o niego ciągle dopomina - w ogóle wszystkim którzy go próbowali bardzo smakował. Któregoś dnia zamiast kurczaka dałam pociętą karkówkę i tez była super. Naprawdę genialny przepis - dziękuję Seniorko!!!!!!
Jest mi niezmiernie miło, czytając takie pochwały. Ja też lubię tego kurczaka, z karkówką nie próbowałam, co nie znaczy, że tego nie zrobię. Smakowite pozdrowienia