Uzywam rożne panierki do kurczaka,ale robie je na oko:
Oto one:
ziołowabułke tarta łaczymy z niewielka iloscią suszonych ziól/prowansalskie,tymianek,czaber/-do schabu i ryb
*z sezamem-miesko obtoczone w mące,zanurzone w roztrzepanym jajku posypujemy grubo ziarnami sezamu-do kotletów z drobiu i mielonego
*z platkami kukurydzianymi-jak wyzej tylko posypujemy miesko platkami kukurydzianymi,albo zgniatamy nieco platki i mieszamy z maka pszenną...do drobiu
*pikantna make pszenna mieszamy zkaszka kukurydziana w proporcji 1:1 i doprawiamy pikantna papryka w proszku,mieso przed obtoczeniem w tej panierce smarujemy ketchupem-do udek,skrzydelek z kurczaka,kotletow z karkówki
*migdałowa miesko obtoczone w mace ,zanurzone w roztrzepanym jajku polaczonym ze smietna slodką posypujemy platkami migdalowymi lub obranymi ze skórki i posiekanymi drobno migadalmi.-do kotletow z piersi kuczaka..
Oto one:
ziołowabułke tarta łaczymy z niewielka iloscią suszonych ziól/prowansalskie,tymianek,czaber/-do schabu i ryb
*z sezamem-miesko obtoczone w mące,zanurzone w roztrzepanym jajku posypujemy grubo ziarnami sezamu-do kotletów z drobiu i mielonego
*z platkami kukurydzianymi-jak wyzej tylko posypujemy miesko platkami kukurydzianymi,albo zgniatamy nieco platki i mieszamy z maka pszenną...do drobiu
*pikantna make pszenna mieszamy zkaszka kukurydziana w proporcji 1:1 i doprawiamy pikantna papryka w proszku,mieso przed obtoczeniem w tej panierce smarujemy ketchupem-do udek,skrzydelek z kurczaka,kotletow z karkówki
*migdałowa miesko obtoczone w mace ,zanurzone w roztrzepanym jajku polaczonym ze smietna slodką posypujemy platkami migdalowymi lub obranymi ze skórki i posiekanymi drobno migadalmi.-do kotletow z piersi kuczaka..