imp_act @ 4 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=596364OTO MÓJ PRZEPIS NA CZEKOLADOWE MUFFINKI (sprawdzony wielokrotnie, zawsze z pozytywnym skutkiem):
300 g mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
165 g cukru
cukier waniliowy mały
140 g masła lub dobrej margaryny
2 jajka
170 ml mleka
150 g mlecznej czekolady
Sposób wykonania: Tradycyjnie mieszamy suche składniki z mokrymi. Wcześniej rozpuszczamy i studzimy masło. Czekoladę siekamy nożem na drobne kawałeczki, ja zawsze siekam w drobne kosteczki. Ciasto mieszamy niezbyt dokładnie, ma być grudkowate.Jestem początkująca więc proszę o wyrozumiałoścCo to znaczy : Tradycyjnie mieszamy suche składniki z mokrymi. Czy razem wszystkie do kupy mieszamy czy jakA to masło to kiedy dodacDziękuję za odpowiedzi
groszek_zielony @ 6 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418148Jestem początkująca więc proszę o wyrozumiałoścCo to znaczy : Tradycyjnie mieszamy suche składniki z mokrymi. Czy razem wszystkie do kupy mieszamy czy jakA to masło to kiedy dodacDziękuję za odpowiedziDo rozpuszczonego masła wlewam mleko i rozmącone jajka. W drugiej misce mieszam suche składniki, czyli mąkę, kakao, proszek, cukier, czekoladę. Wlewam "mokre" i mieszam do połączenia składników ale krótko. Ciasto nie jest gładkie. Tego typu ciast nie uciera się dokładnie (taki ich urok) ale muffinka będzie idealnie wypieczona.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia