Paszteciki krucho - drożdżowe*

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
oranysci
icon_eek.gif

lecker.gif
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,313
1,607
113
Ponieważ rano po otwarciu zamrażalnika zaatakował mnie farsz na paszteciki, to zagniotłam ciasto i zaraz piekę.
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
A ja miałam ugotowaną cielęcinę z rosołu to zmieliłam i wrzuciłam do zamrażalnika. Będzie na farsz na święta
icon_smile.gif
 

Maryna

Moderator
Sty 5, 2006
7,979
0
0
Cztery upiekłaś
icon_eek.gif
 

Cynamon

Member
Lut 5, 2009
779
0
0
Wykorzystałam ciasto z tego przepisu, farsz zrobiłam po swojemu, trochę kombinowany. Domowa kapusta kiszona, pieczarki, trochę grzybków leśnych. Wyszły bardzo dobre, farszu mi sporo zostało, więc zamrożę i będzie na następny raz
icon_smile.gif
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
Robiłam dziś z kapustą i cebulką, bez grzybów,z podwójnej porcji.
icon_smile.gif

Połowę zabrałam w gości, reszta w zamrażalniku czeka na wigilię
icon_smile.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,382
3,668
113
Ja też właśnie upiekłam z podwójnej porcji, tylko zapomniałam do farszu dodać jajko i tartą bułkę, więc pewnie będzie się rozwalał.
dump.gif
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,313
1,607
113
Tragedii na pewno nie ma, bo nawet mi przez myśl nie przeszło, że mam problem z rozwalającym się farszem
icon_lol.gif
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
Ha też ani jajka, ani bułki nie daję
icon_smile.gif

Chyba się nie rozwala, bo biorę często do pracy i jem nad biurkiem ręcyma
icon_wink.gif


No chyba, że je to moje dziecko. Ale tu i kopa jaj by nie pomogła
zahnlos.gif
 

weerka

Member
Maj 3, 2009
4,615
0
0
.agatka. @ 18 Dec 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1490157Ha też ani jajka, ani bułki nie daję
icon_smile.gif

Chyba się nie rozwala, bo biorę często do pracy i jem nad biurkiem ręcyma
icon_wink.gif


No chyba, że je to moje dziecko. Ale tu i kopa jaj by nie pomogła
zahnlos.gif
mówi się rencami albo nawet temi rencami.

Dobrze że przypomniałyście tak wcześnie ,
bo pierogi już mam zamrożone
i pamietałam że coś jeszcze miałam zrobić wczesniej i zamrozić,
ale za nic nie mogłam sobie przypomnieć, że chodzi o paszteciki
rofl.gif


Jajka też nie daję a bułkę tartą jak mi się przypomni,ale to ciasto tak ładnie zapieka się wokół farszu,
że spokojnie można bez jajka i bułki.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Spokojnie wytrzymają, tylko po wystygnięciu zabezpiecz je przed wysychaniem. Puszka, pojemnik plastikowy z przykrywką, albo torebka plastikowa itp
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,313
1,607
113
Naszła mnie chęć na paszteciki, a nie mam śmietany. Jak myślicie, można ją zastąpić jogurtem?