Paszteciki krucho - drożdżowe*

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,382
3,669
113
Myślicie, że można, zwłaszcza, jak to gęsty pełnotłusty jogurt typu greckiego.
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,313
1,607
113
To fajnie, że tak myślicie
icon_smile.gif
. Niestety, jogurt zwykły. Ale może wrzucę na sitko i trochę odcedzę.
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Zrobione, jak zwykle z 2 porcji. Do kilograma odgotowanej kapusty dałam (sporą garść) mrożone grzyby uduszone z cebulą i kilkoma pieczarkami, oraz trochę pasty z suszonych pomidorów.
mniam.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,452
315
83
Pyszne
anbetung.gif
, przepis prosty do zrobienia ,a jakie smaczne
lecker.gif

pasz.JPG
 

Załączniki

  • pasz.JPG
    pasz.JPG
    70.5 KB · Wyświetleń: 15

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
szlag trafił uszkaa, na ostatni moment muszę zrobić te paszteciki, na razie w maszynie kręci się ciasto, same okruszki
icon_rolleyes.gif

ale możę się zestali, potrzebuję pomocy w zlepieniu, jak dokładnie zlepić?
założyć tylko jedną część na drugą, a jak zlepiać to jak? NA zakładkę, szczypaneczki jakieś?
anbetung.gif

I nie napisano jaka grubość ciasta
cry_1.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Już zrobiłam, uh!
icon_lol.gif

miałam ogromne wątpliwości, nigdy nie robiłam pasztecików, pare razy jadłam u teściowej i były okropnie zapychające i kluchowate, te są pyszne przepyszne
Ciasto źle się wałkowało, listkuje się cholerstwo i nie da się zbyt cienko wywałkować, najważniejsze, że smakowite są
lecker.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
Tak sa te paszteciki zachwalane ze i ja zabieram sie za pieczenie.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0

Załączniki

  • DSC_8085.jpg
    DSC_8085.jpg
    178.3 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
No i zrobilam, sa pyszne!!! Mysle ze na zawsze bede je robila zamiast uszek. Dziekuje za przepis.
anbetung.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

polonistka

Member
Mar 26, 2008
1,963
0
36
Ile wcześniej można je zrobić?
Gości u siebie mam wprawdzie tylko na kolację 2. dnia, więc niby nic... ale jeszcze 3 ciasta i jedna sałatka do zawiezienia rodzinie, a przyszły tydzień mam cały pracujący, łącznie z Wigilią... i to mocno pracujący. A może w weekend zrobię i zamrożę?
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,382
3,669
113
Możesz upiec wcześniej i zamrozić, a przed podaniem wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika, by smakowały jak świeże.
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,347
1,425
113
Dziś "zutylizowałam" resztę farszu zrobionego do wigilijnych pierogów i upiekłam kilkanaście sztuk pasztecików. Zostaną zjedzone razem z barszczem, też pozostałością po wigilijnej kolacji.

paszteciki2.jpg
 

Załączniki

  • paszteciki2.jpg
    paszteciki2.jpg
    86.2 KB · Wyświetleń: 15