- Lis 18, 2007
- 3,319
- 1
- 0
Pierwszy raz je jadlam u mamy tak mi zasmakowaly ze postanowilam je sama robic a teraz chce podzielic sie z Wami tym przepisem, bo naprawde warto ich sprobowac.
Skladniki :
1 kg pieczarek
3 srednie cebule
3 ogorki konserwowe
3 jaja
maka
bulka tarta
sol, pieprz, olej do smazenia
Zalewa :
4 szklanki wody
10 lyzek octu
2 lyzki octu balsamicznego
3 lyzki cukru
1 sloik koncentratu pomidorowego (maly)
4 lyzki keczupu
1 lyzka soli
6 kulek ziela angielskiego
5 listkow laurowych
swiezo mielony pieprz
1 papryczka chili
Pieczarki umyc, wyciac nozki, opanierowac w mace, jajku(dodac troche soli i pieprzu) i bulce tartej - smazyc na oleju(smazylam na oliwie).
Ugotowac zalewe z podanych skladnikow.
Cebule i ogorki pokroic w plasterki. Z lenistwa pokrojona cebule gotowalam w zalewie i dodalam 2 zabki czosnku.
Usmazone grzyby ukladamy w duzej misce
Zaczynamy od
I pieczarki
II pokrojona cebula i ogorki
III pieczarki
IV cebula i ogorki
Tak przygotowane zalewamy ciepla zalewa i odstawiany na 12h do lodowki. Smacznego
Skladniki :
1 kg pieczarek
3 srednie cebule
3 ogorki konserwowe
3 jaja
maka
bulka tarta
sol, pieprz, olej do smazenia
Zalewa :
4 szklanki wody
10 lyzek octu
2 lyzki octu balsamicznego
3 lyzki cukru
1 sloik koncentratu pomidorowego (maly)
4 lyzki keczupu
1 lyzka soli
6 kulek ziela angielskiego
5 listkow laurowych
swiezo mielony pieprz
1 papryczka chili
Pieczarki umyc, wyciac nozki, opanierowac w mace, jajku(dodac troche soli i pieprzu) i bulce tartej - smazyc na oleju(smazylam na oliwie).
Ugotowac zalewe z podanych skladnikow.
Cebule i ogorki pokroic w plasterki. Z lenistwa pokrojona cebule gotowalam w zalewie i dodalam 2 zabki czosnku.
Usmazone grzyby ukladamy w duzej misce
Zaczynamy od
I pieczarki
II pokrojona cebula i ogorki
III pieczarki
IV cebula i ogorki
Tak przygotowane zalewamy ciepla zalewa i odstawiany na 12h do lodowki. Smacznego
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: