Pierś kurczaka w wiórkach kokosowych*

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
Morella z "polskimi" z Polskiego sklepu - ja w ogle duzo jedzenia kupuje w polskim sklepie - :dump: - te amerykanskie to do makaronikow Bajaderki - ale do przepisow z Polski - polskie :mrgreen:
 

morella

Member
Wrz 24, 2005
393
0
0
Morella z "polskimi" z Polskiego sklepu - ja w ogle duzo jedzenia kupuje w polskim sklepie - :dump: - te amerykanskie to do makaronikow Bajaderki - ale do przepisow z Polski - polskie :mrgreen:
Dziekuje asika za odpowiedz
icon_smile.gif
akurat w poblizu mnie jest tylko jeden sklep, ktory ma polska zywnosc i w nim kokosu nie ma
icon_sad.gif
Tak wiec te pysznosci beda musialy poczekac :cry:
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
morella a w jakim stanie mieszkasz??
moze ci podeslac cos ?? ;)
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
ja bym go zrobila w sobote... z czym najlepiej podawac?

pzdr
yenn
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
marghe, a jak sie robi cytrynowy lub kokosowy ryz???

pzdr
yenn
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
oki, dzieki wielkie

pzdr
yenn
 

morella

Member
Wrz 24, 2005
393
0
0
morella a w jakim stanie mieszkasz??
moze ci podeslac cos ?? ;)
Rany dzieki belle za propozycje ale kawalek drogi od ciebie niestety
icon_sad.gif
w NC tak wiec nie bede narazac cie na koszty. POstaram sie jeszcze poszukac w ruskich sklepach ;) MOze tam znajde...
Pozdrawiam serdecznie
icon_smile.gif
i Jeszcze raz dzieki za propozycje
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Smażyć oddzielne małe kawałeczki,
:shock: :shock: :shock:
Normalnie musze to napisac... :cheers:
Kamila... ja juz tyle razy robilam tego kurczaka w wiorkach...- ale dopiero teraz widze, ze trzeba te kawaleczki smazyc oddzielnie... :shock:
Kurcze, szok :cheers: :cheers: :cheers:
Zawsze, po wymieszaniu miesa z tym ciastem, ladowalam wszystko na raz na patelnie i tak smazylam..- po jakims czasie, to sie samo "odlepialo" :dump:
No jestem w szoku.... :shock: :dump:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale i tak za kazdym razem bylo pyszne.... :lol: :lol: :lol: :lol:

No to zdrowko za moj "refleks" :roll: :cheers: :cheers: :cheers:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Smażyć oddzielnie tzn ze jak kotlety czy jak?
gruebel_2.gif

No i czym mogę zastąpić sos sojowy? Moja mała jest uczulona na soję i muszę zastąpić czymś bo nie ma mowy żeby jej nie dać
gruebel_2.gif
 

Al_inka

Member
Wrz 13, 2004
2,109
0
0
CYTATSmażyć oddzielnie tzn ze jak kotlety czy jak?
Powinno się łapać widelcem małe kawałki mięsa umaczane w cieście i wrzucać na gorący tłuszcz.
Przypraw mięso solą i pieprzem. Możesz użyć takich przypraw jakich używasz zwykle, co prawda smak będzie nieco inny, ale też będzie smaczne.


marghe @ 4 Jan 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=219096coś mi sie wydaje,ze dzis zrobię tego kuraka
bez papryki
W oryginale w przepisie są tylko pieczarki. Danie to podaje się właśnie z dodatkiem ryżu.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Odkopuję wątek z okazji przyrządzenia tego kurczaczka
mniam.gif
I odrazu dziękuję za wspaniałe ciasto do obsmażania!
anbetung.gif
Tak wyglądał marynowany w ciemnym sosie sojowym (mój N. powiedział, że wygląda jak apetyczne ślimaki
icon_mrgreen.gif
):

kurczaczek.jpg

A tak w samotności, w przekroju
icon_biggrin.gif


kurczaczek_ready.jpg
 

Załączniki

  • kurczaczek.jpg
    kurczaczek.jpg
    375.4 KB · Wyświetleń: 0
  • kurczaczek_ready.jpg
    kurczaczek_ready.jpg
    286.7 KB · Wyświetleń: 0

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
Jaką sałatkę proponujecie do tego kuraka. Zamierzam zrobić ryż z dodatkiem curry, ale nie mam pomysłu na sałatkę. Dzięki z góry:)
 

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
Zrobiłam, wszyscy goście zachwyceni. Podałam z ryżem na sypko z dodatkiem curry oraz surówką dwudniową BeatySz. Smakowało wszystkim biesiadnikom. Dzięki za superancki przepisik
cvety.gif


 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Aaaaaa pomocy
fiesgrins.gif

Czy te mięska można na zimno podać
icon_question.gif

Albo czy mogę zrobić wcześniej a poznej odgrzać, odsmażyć
icon_question.gif


I jeszcze jedno - ile z takiej ilości mięska wychodzi
icon_question.gif

Chce zrobić jako dodatek do sałatek i "bigosu". Będzie dobrze
icon_question.gif


P.S. nie wiem ile kupić piersi
icon_frown.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: