Placek drożdżowy wielkopolski

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
KAsha, u mnie zawsze sie piecze w niższej niż jest podane... mysle że tak jak każde drożdżowe, u Bajaderki jest

CYTATPiec w temperaturze 180 st C, az ciasto lekko sie zrumieni.
icon_smile.gif


(ja pieklam w 125st, ale taki juz mój piekarnik :roll: )
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Dziękuję Paulinko, właśnie wsadziłam wielkoluda do pieca straszna ilość kruszonki mi wyszła, właśnie ją jem na surowo-pyyyycha
icon_smile.gif
a tyłek rośnie

:banana: :banana: :banana: :banana: :banana:
To ciacho jest przepyszne, mniamć, wyszedł mi kolos, piękne wysokie, lekkie i delikatne ciacho, trochę się spaliła góra czyli jednak na drugi raz zmniejszę grzenie jak Paulinka, której baaardzo dziękuję za genialny przepis :lol:
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Moje ciasto osiągnęło wysokość 12cm, jest takie puchate, że je sobie rwiemy łapkami i wcianamy
icon_razz.gif


ciasto19yb.jpg


ciasto21wp.jpg


ciasto35os.jpg
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Kasiu co za foty!
icon_razz.gif
ślinka cieknie
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Chciałam tylko pokazać puchatą strukturę ciasta no i nowy aparat testowałam
icon_smile.gif
 

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
Zrobiłam dziś tą drożdżóweczkę i wyszła super smaczna ze śliwkami i kruszonką. Zajadaliśmy się że hej. Na jutro został tylko kawalątek
cry_1.gif
ale może uda mi się jakieś zdjątko zrobić.
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
kasha slinotoku sie nabawie przez ciebie
baa.gif
baa.gif

kto to widzial takie zdjecia i to z takiego zblizenia wstawiac
mniam daj kawaleczek w rurociag
icon_mrgreen.gif


ewentualnie do kuchni sie udam i upieke
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
Pastelka :) @ 29 Aug 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=352147Agatko, ciesze sie bardzo że sie udalo
Belle, nie pożałujesz
icon_mrgreen.gif
bussi.gif
Paulinko dziekuje
anbetung.gif
slicznie za przepis drozdzowka wyszla wysoka i bardzo smaczna
dokladnie jak pisala owieczka
icon_wink.gif

taka pfff pfff
posypalam ja truskawkami i kruszonka bajaderki dokaladnie wedlug przepisu

wszystkim bardzo smakowala
zamrozilam jeden kawaleczek aby sprobowac jak
bedzie smakowala po rozmrozeniu
mniam.gif
mniam.gif

jest pyszna--- miodzio
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,384
3,670
113
Moja drożdżówka też wyszła bardzo wysoka i puszysta, mimo, że z powodu bolącej ręki bardzo krótko ją wyrabiałam. Zrobiłam z plasterkami jabłek i bajaderkową kruszonką, choć miałam ochotę spróbować zrobić kruszonkę z oryginalnego, książkowego przepisu (bo jest nietypowa ze względu na obecność jajka).
Ciasto było smaczne nawet następnego dnia po upieczeniu.
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • placek_dro_d_owy_wielkopolski__z_kruszkonk_.jpg
    placek_dro_d_owy_wielkopolski__z_kruszkonk_.jpg
    31.7 KB · Wyświetleń: 2
  • placek_dro_d_owy_wielkopolski__z_kruszkonk_2.jpg
    placek_dro_d_owy_wielkopolski__z_kruszkonk_2.jpg
    41.8 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Bardzo sie ciesze, że ten przepis zyskuje coraz więcej wielbicieli
icon_mrgreen.gif

szkoda, że Autorka tego nie widzi
icon_smile.gif

na pewno bardzo by sie ucieszyła
icon_smile.gif
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,668
2,967
113
Paulinko, też mnie też skusiłaś tym ciastem.
icon_razz.gif
Upiekłam wczoraj, ale bez bakalii, bo chciałam smarować masłem i jeść z powidłami. Dałam tylko skórkę otartą z cytryny i jeden cukier waniliowy. Wierzch posmarowałam jajkiem. Placek wyszedł wysoki, pulchny i pyszny. Jutro znów będzie na śniadanko.
banana.gif
 

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Buka, super się cieszę
icon_smile.gif
wiecie, jaki to dla mnie zaszczyt, gdy tak doświadczona i wykwalifikowana Gospodyni korzysta z przepisu podanego przeze mnie
icon_mrgreen.gif
naprawde niezwykle przyjemne uczucie
bussi.gif
bussi.gif