sionia @ 28 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=828850Czy aby zrobic w twarożek z jogurtu domowego, to muszę go podgrzać, czy wystarczy taki zimny jogurt przełozyc na sito do odcedzenia?Nie ma potrzeby: tylko przelozyc do odciekniecia. Jogurt z jogurtownicy jest zreszta bardzo cieply.
cukinia07 @ 28 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=850552Widziałam w telewizji program, w którym prowadząca podgrzewała mleko z sokiem z cytryny, później odstawiała na noc w ciepłe miejsce, a następnego dnia zawijała w gazę (powstała taka kulka z substancją o konsystencji jogurtu, związana sznurkiem i zawieszona nad miską w lodówce). Z kulki odciekała serwatka i robił się tak jakby twarożek. Problem w tym, że nie pamiętam jakie to miało być mleko i ile miała odciekać serwatka.Co myślicie o takim sposobie? Bo ja to się na tym nie znam nic, a nic.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia