poussinette
Member
- Lut 18, 2006
- 303
- 0
- 0
markoto @ 6 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=374322jejciu jakie to musi byc pyszne i dopiero teraz odkrylam przepis kiedy maliny sie konczaSą mrożone
poussinette @ 4 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=373521Zrobilam juz drugi raz w przeciagu dwoch tygodni, czuje , ze sie uzalezniamTo bardzo zdrowe uzależnienie
Liska @ 7 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=374746To bardzo zdrowe uzależnienielepsze takie niż alkoholowe :fiesgrins:
Ja też zrobiłam drugi raz i po raz drugi nie udaje mi się masy wylać, bo ona jest bardzo gęsta. Robiłam dokładnie wg przepisu. Wczoraj nawet dodałam jedno jajko więcej, żeby ją rozrzedzić, ale nie wiele to dało. Jak robicie, żeby ciemna masa dała się wylać na masę serową, bo ja muszę swoją wykładać łyżką i mam spory problem, bo mi wpada w masę serową. Bardzo trudno jest ją równo rozsmarować.
ja ją wylewam prosto na warstwę serową lejąc z miski,ta masa czekoladowa wylewając się nie leci ciurkiem tylko tworzy taką 'taśmę' dość szeroką i jadę od boku do boku starając się równo pokryć serową warstwę,bo łyżką nie daje się rozsmarować niestety-za gęste jest
tak BTW sława sernikobrownies rośnie na świat cały: http://www.acatinthekitchen.com/?p=152
i słusznie!!!!!!!
CYTATi słusznie!!!!!!!Pewnie, że słusznie. Już o tym pisała parę dni temu Martusia.
a to nie wiedziałam
założycielka tego bloga już kiedyś na nim o nas wspominała
hazo @ 7 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=374815Na tym zdjęciu wyraźnie widać, że ciemnej masy nie dało się równo rozprowadzić. Oczywiście na smak to nie wpływa, ale mnie denerwuje, że jest napisane w przepisie, żeby wylać, a moje jest takie gęste. Jak je wykładam na masę serową, to ono tak jakby w nią wpada i nijak nie daje się wyrównać, bez naruszenia białej warstwy.
A mnie Delfiko smakuje.Hazo, jak chcesz, to zmienię w przepisie, zeby masę wyłożyć a nie wylać :fiesgrins:
Cieszę się, że to ciasto poszło w świat, bo jest takie pyszne, a u Nigelli siedziało cichutko w kąciku.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.