- Kwi 12, 2006
- 7,139
- 0
- 36
Potrzebujemy:
- 0,5 kg śledzi solonych (wczesniej wymoczonych)
- 2-3 cebule
- koncentrat pomidorowy, mały słoiczek
- rodzynki
- olej
- cytryna
- łyżeczka cukru
Przygotowanie:
Szklimy cebulę pokrojoną w plasterki (nie rumienimy), gdy będzie gotowa wkładamy do rondelka, dolewamy oleju, dodajemy koncentrat, cukier i wciskamy sok z połowy cytryny
i sporą garść rodzynek, mieszamy, po zagotowaniu studzimy.
Śledzie kroimy w 2 cm kawałki i mieszamy z cebulą.
Odstawiamy na 24 godziny.
Śledzie są pyszne, opcjonalnie mozna zrobic bez rozdynek, ok. tygodnia moga stac w lodówce, ale raczej nie przetwają!
Smaczenego!
- 0,5 kg śledzi solonych (wczesniej wymoczonych)
- 2-3 cebule
- koncentrat pomidorowy, mały słoiczek
- rodzynki
- olej
- cytryna
- łyżeczka cukru
Przygotowanie:
Szklimy cebulę pokrojoną w plasterki (nie rumienimy), gdy będzie gotowa wkładamy do rondelka, dolewamy oleju, dodajemy koncentrat, cukier i wciskamy sok z połowy cytryny
i sporą garść rodzynek, mieszamy, po zagotowaniu studzimy.
Śledzie kroimy w 2 cm kawałki i mieszamy z cebulą.
Odstawiamy na 24 godziny.
Śledzie są pyszne, opcjonalnie mozna zrobic bez rozdynek, ok. tygodnia moga stac w lodówce, ale raczej nie przetwają!
Smaczenego!
Ostatnią edycję dokonał moderator: