Ilona
Moderator
- Paź 10, 2004
- 37,718
- 1
- 0
nellie @ 9 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=536046A mi się ten torcik nie udał - w smaku był dobry ale niestety opadł mimo bardzo ścisłego trzymania się przepisuNellie - sernik jak to sernik - lubi opaść. Taka już jego sernikowa natura, którą po prostu trzeba polubić... Ten też opada, tylko na szczęście niewiele i równomiernie...Jedynie serniki typu amerykańskiego są w miarę odporne na opadanie, ale za to nie mają tak puszystej, wręcz piankowej konsystencji jak ten torcik.
dioda87 @ 22 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=607261I ja wczoraj sie skusiłam na ten torcik serowy. Wyszedł wspaniale! wszyscy byli zadowoleni. Po raz pierwszy sernik wyszedł mi płaski jak deska, bo zawsze podczas opadania robił się nierówny i brzegi były wyższe niż środek.Bardzo się cieszę, że się udał i smakował!
Polecam Ci teraz wypróbowanie łatwiejszych serników typu cheesecake - kawowego, piętrowego, marmurkowego, czekoladowego, cytrynowego, limonkowego, nowojorskiego i innych.... Jest z czego wybrać.
cinnamon @ 23 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=608046Jakich serów i w jakich proporcjach użyłaś za 1 razem? Mam na myśli ten sernik, którego fotka jest pod przepisem, bo on wyglada jak piankaJoanna @ 2 Jun 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=303313Ja piekłam z sera teoretycznie półtłustego, a faktycznie - o 3% zawartości tłuszczu:
Ponieważ okazał się dosyć rzadki, zmniejszyłam ilość mleka do 1/2 szklanki.Proporcje jak w przepisie - 250 g mascarpone, 750 g twarogu
cinnamon @ 23 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=608046dziękuję za wskazówki-pytałam o ilość mąki bo odżywiam sie zgodnie z metodą montignaca i maką pszenna odpadaSernik upieczony zgodnie z MM:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...rnik&st=100
cinnamon @ 23 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=608513myślę, że dla takiego wypieku warto nagiąć zasadyZdecydowanie tak!
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia