Margot
Well-known member
- Cze 24, 2005
- 16,683
- 520
- 113
Joanna @ 5 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=897646Jesień bez tarty śliwkowej - to po prostu niemożliwe.i ty Joanno też
właściwie już na 100% jestem zdecydowana
Joanna @ 5 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=897646Jesień bez tarty śliwkowej - to po prostu niemożliwe.i ty Joanno też
właściwie już na 100% jestem zdecydowana
coolka @ 26 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1018346Skoro narzekacie, że jest za mała, to może zwiększyć nieco ilość składników?W pierwszech chwili pomyślałam - niezła myśl i zarobiłam ciasto z podwójnej porcji.
Ale po namyśle jedna z nich powędrowała do lodówki na jutro, bo jednak taka świeżutka, ledwie ostygła tarta jest zdecydowanie najlepsza!
Dziś boki dodatkowo obsypałam niewielką ilością cukru perlistego, co bardzo dekoracyjnie wygląda i przydaje odrobinę słodyczy.
GosiaN @ 27 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1018612Sok z owoców mnie się porozlewałPrzy soczystych i wilgotnych owocach warto rozsypać na rozwałkowane ciasto nieco mielonych migdałów/ orzechów/tartej bułki - wchłoną nadmiar soku.
coolka @ 31 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1020069jakoś nie zachwyca mnie swoim smakiemDe gustibus.... Dla mnie jest the best.
Ostatnio robię ją z mąki pełnoziarnistej Lubelli pół na pół ze zwykłą i jest chyba jeszcze lepsza (o ile to w ogóle możliwe).
Dziś będzie z jabłkami, orzechami (włoskimi i pekanami) i garścią suszonych owoców (wiśni i żurawin).
Na wierzch dorzuciłam w ostatniej chwili kilka mrożonych malin, bo właśnie je przekładałam z tacy do woreczków.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia