- Mar 24, 2014
- 114
- 0
- 0
Składniki:
10 dag piersi z indyka
1 ziemniak mały
1 marchew
1/4 pietruszki
kawałeczek selera
3 listki natki pietruszki
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Pierś z indyka myjemy, kroimy i wkładamy do gotującej się wody.
Wywar po ugotowaniu wylewamy.
Warzywa oczyszczone i obmyte gotujemy w wrzątku.
Do ugotowanych warzyw dodajemy miękką ugotowaną pierś z indyka, dolewamy odrobinę oliwy z oliwek i miksujemy.
Tak przygotowana krem zupka w razie potrzeby rozcieńczmy przegotowaną wodą.
10 dag piersi z indyka
1 ziemniak mały
1 marchew
1/4 pietruszki
kawałeczek selera
3 listki natki pietruszki
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Pierś z indyka myjemy, kroimy i wkładamy do gotującej się wody.
Wywar po ugotowaniu wylewamy.
Warzywa oczyszczone i obmyte gotujemy w wrzątku.
Do ugotowanych warzyw dodajemy miękką ugotowaną pierś z indyka, dolewamy odrobinę oliwy z oliwek i miksujemy.
Tak przygotowana krem zupka w razie potrzeby rozcieńczmy przegotowaną wodą.