Zwiebelkuchen-placek cebulowy

bajeczka

Moderator
Mar 20, 2005
4,167
0
0
A to czerwone to boczek?

wygląda przepysznie
icon_smile.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Aku, pysznie wyglada!! chetnie bym sobie cos takiego teraz zjadla, a tu lodowka pusta
icon_frown.gif
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,347
1,421
113
Wydaje mi się, że najwięcej smaku dają przyprawy, takie jak podała Carbo w przepisie. Kminek i gałka do cebuli, to wg mnie jest to co nadaje smaku całej potrawie. Kiedyś zapomniałam dodać i było dobre, ale to nie było to.
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Hazo, a ile mniej więcej dałaś tych przypraw? Bo ja sie bałam przesadzić i dałam po takiej większej szczypcie
gruebel_2.gif


Dzieki Bea
icon_mrgreen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,347
1,421
113
Akulka @ 31 Oct 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=613260Hazo, a ile mniej więcej dałaś tych przypraw? Bo ja sie bałam przesadzić i dałam po takiej większej szczypcie
gruebel_2.gif
Akulko, dokładnie nie wiem, bo nie sypałam łyżeczką. Gałki dałam mniej, kminku więcej i dosypałam jeszcze trochę mielonego kminu rzymskiego. I próbowałam. Wyraźnie czułam te smaki. Przyznam, że pierwszy raz dodawałam gałkę do cebuli, ale okazała się znakomitym dodatkiem.
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Dzieki Hazo, poeksperymentuję
icon_wink.gif
Kminu niestety nie mam
icon_confused.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

JustynaM

Member
Maj 10, 2007
3
0
0
Placek zrobiłam na kolację w sobotę. On jest rewelacyjny, przepyszne ciasto i super nadzienie. Tak szczerze to na ciepło jest super i na zimno. Teraz to będę eksperymentować z nadzieniem. Super przepis
icon_smile.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
imp_act @ 7 Nov 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=617146Akulka ale super fotki
mniam.gif
Ciasto można też do pizzy chyba zastosować ?
Dzieki Imp_act
icon_mrgreen.gif
bussi.gif

Pewnie ciasto mozn zastosować i do pizzy, w końcu drożdżowe, z tym, że pewnie bedzie raczej z tych puchatych.
icon_wink.gif

Ja w zeszła sobotę zrobiłam odwrotnie - ciasto do pizzy co mi zostało zużyłam do tego placka
icon_wink.gif
Tym razem bardziej doprawiłam cebulę i było znacznie lepiej smakowo
daumen.gif
mniam.gif
 

imp_act

Member
Maj 12, 2007
3,009
0
0

inga_xx

Member
Maj 19, 2007
1,500
0
0
Zrobilam dzisiaj dla rodzicow. zjedza sobie jak wroca z pracy.
icon_smile.gif
Do cebuli dodalam podsmazona i pokrojona piers kurczaka, a ciasto przyprawilam ziolami do pizzy. tylko kurcze, strasznie rzadkie to ciasto mi wyszlo.. Chyba z 3/4 szklanki maki musialam dosypac, bo inaczej bym nie zagniotla.
Ale pachnie pieknie i podejrzewam, ze smakuja tak samo
icon_smile.gif
 

karmela

Member
Lut 12, 2008
17
0
0
Witam,
chciałam bardzo podziękować za przepis.
Od zawsze jak byłam w sklepie to drożdże na mnie warczały więc do nich nie podchodziłam ale gdy przeczytałam ten przepis i opinie o nim to się skusiłam. I muszę powiedzieć, że wszystkie pochwały na temat ciasta nie są przesadzone . Po prostu rewelacja!!!!!!!!!
Upiekłam także na nim pizzę dla moich małych chłopaków i też wyszła świetna.
WIELKIE DZIĘKI
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0