Pain a l'ancienne

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Dziuniu, ale w lodówce ono rośnie tylko odrobinę, za to w ciągu tych 3 godzin rusza bardzo mocno
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
No wlaśnie że moje nie ruszyło bardzo
icon_sad.gif
Nie wiem czemu,od 6 stoi poza lodówką i na pewno 2 razy większe nie jest.Ale chyba zaraz upiekę,co ma wyjść to wyjdzie
icon_smile.gif
 

Liska

Member
Lis 27, 2004
3,631
0
0
no ba, jasne, że oglądałam. Wprawdzie z rosyjskiego pamietam tylko literki i wiersz Puszkina Osjeń (stajał najabr uż u dwara :lol: :lol: ), ale zdjęcia super.

Oczywiście mam nadzieję, że nikt się nie poczuł urażony słowem 'ruskie'
icon_smile.gif
:lol:
a ja wyciągnęłam stary słownik rosyjski i zaczęłam sobie tłumaczyć przepisy :dump:
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
pain19vb.jpg


Chyba się udały? :mrgreen: Bardzo smaczne,wspaniała skórka-cienka i chrupiąca.Tylko nie wiem czy miąższ ma być taki zbity trochę?Bo na tym zdjęciu z netu wygląda na bardzo dziurawy i leciutki.Może mój miał jednak za mało wody?I za mało wyrósł?No i temperatura-tylko 250 stopni ze słabiej grzejącym dołem Ale grunt że smaczne :mrgreen:
Aha,widać na przekoju że na gorąco kroiłam-nie mogłam się powstrzymać :mrgreen:
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
no i śliczne!! ja tez na gorąco jem... wody zawsze daję psychopatycznie dużo, wiem, że będę się potem męczyć z rozcinaniem, ale nie mogę się powstrzymać. U mnie też tylko 250 stopni... raz piekłąm na działce, gdzie nie miałam kamienia i kuchnia teoretycznie wyciąga max 250 st ale tam właśnie wyszły mi najlepiej...

co do tego rośnięcia... może powinnaś jednak dawać ciut więcej drożdzy niz proponuje reinhart...
icon_smile.gif


... u mnie był dziurawy, ale lekki to nie. To nie jest bagietka z hipermarkietu ;) z polepszaczmi i napuszaczami. I właśnie za to kocham pain a l'ancienne
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Odwołuję odwołuję że zbite i mało dziurawe :mrgreen: To chyba przez to że były bardzo gorące gdy kroiłam-jeszcze nie zdążyła wilgoć odparować do końca.Są wspaniałe!!Następnym razem robię z całej porcji-teraz zrobiłam z połowy.I jak nie przepadam za chlebem czy bułkami na drożdżach pieczonymi w domu to to jest zupełnie coś innego-lepszego.M powiedział że do ciabatty trochę podobne,ale dla mnie lepsze w smaku i w sam raz słone
icon_smile.gif
Na grilla latem będą idealne
icon_smile.gif
Dzięki za przepis Małgosiu :blume:
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
:dance:
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
NO Syso no, w tym watku dalam linka ;)
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Napisałam już to na Domowym ale tu powtórzę
icon_smile.gif

Znalazłam mąkę z 12 g białka :shock: I to gdzie-w jednym z dwóch moich dzielnicowych sklepików i to w tym zapyziałym :shock: Młyn Różyny w Sobowidzu mąka Babuni oczywiście ;) typ 550 pszenna luksusowa 1.25 zł za kilo :shock: Tylko nie wiem czy będzie gdzieś indziej bo Sobowidz i Różyny to rzut beretem od Gdańska,pewnie to mały młyn noale przynajmniej wiadomo już czego szukać
icon_smile.gif
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Dziuniu możesz napisać to też pod moim wątkiem o bialku w 'niebie'?
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
jakie dziury! wow! a jak róznica w smaku z tamtymi? Powinny być mniej 'chewy'
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
no ja już próbuję surowe ciasto bo zdarzało mi sie, ze chleb wyszedl piekny, dziurasty, ładnie popekany ale za mało słony :evil:

ciesze się bardzo!
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Też się cieszę,dzięki raz jeszcze :knuddel: Wstawię go do Galerii potraw,co Ty na to?(bez Petry oczywiście :mrgreen: )