IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

35 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)
Liska
post 18 Aug 2006, 18:57
Post #1


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.631
Dołączył: 27-November 04
Użytkownik nr: 207



Nie wiem, jak TO opisać, żeby Was zachęcić do wypróbowania...
Już jak czytałam przepis, czułam, że będzie z tego coś dobrego, a to wrażenie potęgował zapach wydobywający się z piekarnika podczas pieczenia: czekolada, krakowski sernik, ciepłe maliny...
Upiekłam, wyjęłam i od razu zjadłam połowę.
Pyszne.

Przepis jest stąd:
http://www.nigella.com/recipes/view/raspbe...ke-brownies-917

200 g gorzkiej czekolady
200 g masła
400 g cukru pudru (to wbrew pozorom wcale nie za dużo)
5 jajek
110 g mąki
400 g sera kremowego (nie miałam, więc użyłam zwykłego tłustego sera, który wcześniej zmiksowałam)
cukier waniliowy lub 1 ł ekstraktu z wanilii
120 g świeżych malin (mogą być mrożone)

Piekarnik nastawić na temp. 170 st C.
Blaszkę 20x30 cm wysmarowac masłem i wyłożyć papierem.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić.
Masło i 250 g cukru pudru zmiksować na gładką masę. Następnie dodać 3 jajka - wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego.
Wlać roztopioną czekoladę, dalej miksować. Następnie dodac mąkę.
3/4 mikstury wlac do blaszki.

W drugiej misce utrzeć ser, resztę cukru, jajka i cukier waniliowy. Masa powina mieć gładką konsystencję.
Wylać masę serową na masę czekoladową.
Na wierzch wylać resztę masy czekoladowej i ułożyć maliny.
Piec 45-60 minut. (Przepis zaleca 40-45 min, ale ja piekłam 1 h). Studziłam w ciepłym, ale otwartym piekarniku.

Pyszne!
Polecam gorąco.
Powód Edycji: Aktualizacja linka
Go to the top of the page
 
+Quote Post
-magda-
post 18 Aug 2006, 19:23
Post #2


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 328
Dołączył: 24-March 06
Skąd: Lublin
Użytkownik nr: 1.561



Brzmi i wygląąąąąda przepysznie. Jak nabędę maliny to zrobię (mimo, że mój ślubny nie może czekolady )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joanna
post 18 Aug 2006, 19:42
Post #3


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 26.678
Dołączył: 28-November 05
Skąd: Loca Deserta
Użytkownik nr: 1.024



Bezwzględnie do ulubionych! Jest w nim wszystko, co lubię!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ruzia
post 18 Aug 2006, 20:47
Post #4


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.141
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Hamburg/Niemcy
Użytkownik nr: 16



wyglada bajecznie, koniecznie musze sprobowac
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tatter
post 18 Aug 2006, 21:30
Post #5


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 7.253
Dołączył: 21-December 05
Użytkownik nr: 1.142



Lisku...piekne ciacho...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Malgosimi
post 18 Aug 2006, 22:36
Post #6


kucharz 3 gwiazdek
****************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 22.404
Dołączył: 22-December 04
Skąd: z kuchni!
Użytkownik nr: 231



Liska jest bezlitosna!!! Pewnei bym na ten przepis u Nigelli nei zwrociła uwagi - ale z tym zdjeciem dopiero widać, jakie to musi być boskie!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AgusiaSz
post 19 Aug 2006, 10:45
Post #7


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 7.302
Dołączył: 3-May 06
Skąd: Radom/Warszawa
Użytkownik nr: 1.705



o moj Boze kochany :eek: nie wiem jak ale musze zrobic to ciasto jest bajeczne
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Margot
post 19 Aug 2006, 15:44
Post #8


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 15.432
Dołączył: 24-June 05
Skąd: z Pomorza
Użytkownik nr: 592



Lissssskkkkkooooooo!


Ale zdjęcie,a że pyszne to ja wierzą na 100%
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joanna
post 19 Aug 2006, 16:39
Post #9


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 26.678
Dołączył: 28-November 05
Skąd: Loca Deserta
Użytkownik nr: 1.024



Upiekłam dziś w wersji baaardzo czekoladowej, a to dlatego, że chciałam wykorzystać zakupiony wcześniej czekoladowy serek Delfiko. Ponieważ jest on już słodzony, nie dodawałam do niego cukru, tylko jajka i wanilię.
Ciasto jest absolutnie przepyszne! icon_smile.gif Chrupiąca skórka pokrywa kremową , rozpływającą się w ustach czekoladową słodycz, złamaną kwaskowym aromatem malin.

Załączony plik  serowe_brownies_z_malinami.jpg ( 40.73K ) Suma pobrań: 52


Załączony plik  serowe_brownies_z_malinami1.jpg ( 33.45K ) Suma pobrań: 15


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Margot
post 19 Aug 2006, 16:46
Post #10


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 15.432
Dołączył: 24-June 05
Skąd: z Pomorza
Użytkownik nr: 592



mniam.gif mniam.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
malgosia
post 20 Aug 2006, 09:17
Post #11


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 786
Dołączył: 1-February 06
Skąd: gdańsk
Użytkownik nr: 1.323



Joanno a czy piekłaś ten sernik tak jak Liska podała czy też postawiłaś na wypróbowana metode gazetową?

oj tak pięknie wygladają wasze ciasta ze tez się skusze..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joanna
post 20 Aug 2006, 09:58
Post #12


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 26.678
Dołączył: 28-November 05
Skąd: Loca Deserta
Użytkownik nr: 1.024



Malgosiu, piekłam dokładnie wg przepisu, bo to właściwie brownies z nadzieniem serowym, a nie sernik. icon_smile.gif Pieczenie metodą gazetową pozbawiłoby go charakterystycznej dla tego ciasta pysznie chrupiącej skórki.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alice
post 20 Aug 2006, 15:58
Post #13


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 857
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 17



Przepraszam, że mące, ale musze zapytac: czy to ciasto, tzn. ta jego czekoladowa część jest taka jak brownies - ciagnąca, mokra i jak dla mnie (jeszcze raz wielbicieli przepraszam bardzo) niedopieczona? Bo jeżeli tak , to ja jednak nie upiekę...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alice
post 22 Aug 2006, 07:33
Post #14


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 857
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 17



Podnoszę , bo niebezpiecznie opadł wątek a zalezy mi na odpowiedzi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sha
post 22 Aug 2006, 11:07
Post #15


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.462
Dołączył: 24-January 06
Skąd: lubelskie ;-)
Użytkownik nr: 1.282



robie w sobotę
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dziunia
post 25 Aug 2006, 21:12
Post #16


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 27.418
Dołączył: 30-October 04
Skąd: z Nienacka
Użytkownik nr: 151



Pyszne
Wykonanie ciasta moje,zdjęcia zrobiła moja kuzynka icon_smile.gif


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hiena
post 25 Aug 2006, 21:20
Post #17


kucharz 3 gwiazdek
*************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 13.646
Dołączył: 6-May 05
Skąd: znikąd
Użytkownik nr: 506



to jest dranstwo

boszzzzz co za zdjecia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sinistra
post 25 Aug 2006, 21:23
Post #18


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 16.699
Dołączył: 21-February 05
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 344



Dziuniu- bomba. Wyrazy uznania dla Komarki

:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylwia18
post 25 Aug 2006, 21:28
Post #19


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.577
Dołączył: 24-September 05
Skąd: Yatton, UK
Użytkownik nr: 778



Dziuniu...

To ja może pójde już spać...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alice
post 26 Aug 2006, 07:46
Post #20


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 857
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 17



CYTAT(alice)
Przepraszam, że mące, ale musze zapytac: czy to ciasto, tzn. ta jego czekoladowa część jest taka jak brownies - ciagnąca, mokra i jak dla mnie (jeszcze raz wielbicieli przepraszam bardzo) niedopieczona? Bo jeżeli tak , to ja jednak nie upiekę...


Czy ktoś mógłby odpowiedzieć mi czy ta masa jest mokra ? Wygląda pięknie, połączenie idealne, ale ja nie lubię"mokrych" brownies.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

35 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 18th October 2019 - 00:29