- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Zrobiłam jabłka do szarlotki na zimę. Wyszły pycha
Przepis to twórczość własna, pewnie każda z was tak już robiła
Potrzebujemy jabłka, wodę i cukier
i to wszystko
Jabłka obrałam i wykroiłam gniazda nasienne.Podlałam małą ilością wody i gotowałam do miękkości.Dodałam cukier (na ok 1,5 kg jakieś 5 łyżek cukru). Chwilę pogotowałam i zastosowałam blender
Część jabłuszek się rozgniotła na "miazgę", a troszeczkę zostawiłam w cząstkach.Nałożyłam do słoików i pasteryzowałam 10 min
Jabłuszka wyszły słodziutkie i rozpływają się w ustach
Polecam


Potrzebujemy jabłka, wodę i cukier

Jabłka obrałam i wykroiłam gniazda nasienne.Podlałam małą ilością wody i gotowałam do miękkości.Dodałam cukier (na ok 1,5 kg jakieś 5 łyżek cukru). Chwilę pogotowałam i zastosowałam blender

Część jabłuszek się rozgniotła na "miazgę", a troszeczkę zostawiłam w cząstkach.Nałożyłam do słoików i pasteryzowałam 10 min

Jabłuszka wyszły słodziutkie i rozpływają się w ustach

Polecam
