- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
1 kg marchwi
1 kg cytryn
2 kg cukru
wanilia
"""""""""""""""""""""""""""""
Marchew obrać.
Cytryny sparzyć,wyszorować ,.pokroić i wyjąć pestki.
Marchew i cytryny (razem ze skórką)zmielić maszynką do mięsa.
Do masy dodać cukier i gotować około 40 minut.(mieszać)
Pod koniec gotowania dodać wanilię.(Ja dałam całą laskę wanilii)
Gorącym dżemem napełniać słoiki,zakręcić i postawić do góry dnem.
Dżem ma lekki posmak goryczki owoców cytrusowych.
Jest dobry do ciastek,rogali.
Przepis pochodzi ze stronki rosyjskiej Forum Good-Cook.ru.Autorką jest Janochka.

1 kg cytryn
2 kg cukru
wanilia
"""""""""""""""""""""""""""""
Marchew obrać.
Cytryny sparzyć,wyszorować ,.pokroić i wyjąć pestki.
Marchew i cytryny (razem ze skórką)zmielić maszynką do mięsa.
Do masy dodać cukier i gotować około 40 minut.(mieszać)
Pod koniec gotowania dodać wanilię.(Ja dałam całą laskę wanilii)
Gorącym dżemem napełniać słoiki,zakręcić i postawić do góry dnem.
Dżem ma lekki posmak goryczki owoców cytrusowych.
Jest dobry do ciastek,rogali.
Przepis pochodzi ze stronki rosyjskiej Forum Good-Cook.ru.Autorką jest Janochka.
