Dżem marchwiowo-cytrynowy.

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
2
0
Poczekam na tegoroczna marchew, ale bardzo mi sie podoba.
Moge pominac skore z cytryny? Nie lubie goryczki.
 

Margarete

Member
Cze 23, 2007
1,969
0
0
Kermidt, ale w skorce od cytryny jest pektyna (tak jak i w miazszu) co powoduje dodatkowe zagestnienie konfitury.
Ale moze dodasz cukier zelujacy aby konsystencja nie ucierpiala.
Ja sprobuje zrobic z pomaranczy i marchwi, ale poczekam do stycznia przyszlego roku, kiedy to pomarancze maja najlepszy smak. (Teraz i tak ich nie ma)
 

Margarete

Member
Cze 23, 2007
1,969
0
0
Super pomysl na przyklad na prezent. Janko
cvety.gif
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
2
0
Margarete, cukru jest tyle, ze nie ma mowy, zeby nie zgestnialo! Moge dluzej odparowac, albo dodac pektyny.
Nie lubie tej goryczk ina tyle, ze grejfutow w ogole nie jem. Nie do przeskoczenia.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Maria z Łeby

Well-known member
Contributor
Gru 26, 2006
33,041
189
63
Gdzie ja byłam, że tego przepisu wczesniej nie widziałam?, dzisiaj nadrabiam a co mi wyjdzie to sie jutro okaże.