składniki
1 op. mrożonego ciasta francuskiego (wymiary 30 x 40)
3 jabłka
lub:
brzoskwinie z puszki
ananasy z puszki
12 śliwek
konfitura wiśniowa
masa twarożkowa
masa orzechowa
1 tabliczka czekolady
sposób przygotowania
Ciasto francuskie rozmrażać 2 h, stopniowo rozwijając. Następnie pokroić na kwadraciki o wymiarach 5 x 5. Jabłka pokroić na osiem plasterków, a każdy plasterek w poprzek na pół (śliwki pokroić na 4 kawałki, czekoladę na 1/2 kostki). Na każdy kawałek nakładać kawałek owoca lub łyżeczkę masy i zlepić po przekątnej (jeśli ciasto nie chce się lepić, należy zwilżyć krawędź odrobinką wody). Tak powstałe trójkąciki przełożyć na wyłożoną folią blaszkę i piec 30 min w temp. 125 st. Następnie ostudzić i posypać grubo cukrem pudrem.
1 op. mrożonego ciasta francuskiego (wymiary 30 x 40)
3 jabłka
lub:
brzoskwinie z puszki
ananasy z puszki
12 śliwek
konfitura wiśniowa
masa twarożkowa
masa orzechowa
1 tabliczka czekolady
sposób przygotowania
Ciasto francuskie rozmrażać 2 h, stopniowo rozwijając. Następnie pokroić na kwadraciki o wymiarach 5 x 5. Jabłka pokroić na osiem plasterków, a każdy plasterek w poprzek na pół (śliwki pokroić na 4 kawałki, czekoladę na 1/2 kostki). Na każdy kawałek nakładać kawałek owoca lub łyżeczkę masy i zlepić po przekątnej (jeśli ciasto nie chce się lepić, należy zwilżyć krawędź odrobinką wody). Tak powstałe trójkąciki przełożyć na wyłożoną folią blaszkę i piec 30 min w temp. 125 st. Następnie ostudzić i posypać grubo cukrem pudrem.