IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Keks jabłkowy, na Dzień Jabłka
Margot
post 28 Sep 2007, 15:08
Post #1


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 15.474
Dołączył: 24-June 05
Skąd: z Pomorza
Użytkownik nr: 592



KEKS JABŁKOWY

50 dag słodkich jabłek
10 dag suszonych śliwek
10 dag suszonych moreli
10 dag suszonych daktyli
10 dag rodzynek
10 dag migdałów,ze skórką ,przeciętych na pół
2 łyżki miodu ,ale może być ciemny cukier ,syrop z buraka itp
1 średnia obrana marchewka
po 1/4 łyżeczki cynamonu,kardamonu ,anyżku ,kolendry-zmielone
sok i otarta skórka z 1/2 cytryny
starta skórka z 1/2 pomarańczy
Jabłka obrać zetrzeć na tarce -grube oczka ,zetrzeć marchew ,malutkie oczka.Bakalie grubo posiekać Wszystko razem wymieszać ,nakryć folią i zostawić na 10-12 godzin w chłodnym miejscu
Potem dodać
2,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Zagnieść,włożyć do formy keksowej(ok30cm)wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką
Piec w 180 stopniach ok 50-60 minut
Wystudzić ,zawinąć w papier do pieczenia ,jeść na drugi dzień ,ale nie koniecznie icon_wink.gif
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem
Załączony plik  000_1212.jpg ( 741.05K ) Suma pobrań: 34


Załączony plik  000_1215.jpg ( 852.69K ) Suma pobrań: 16
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joanna
post 28 Sep 2007, 15:15
Post #2


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 26.744
Dołączył: 28-November 05
Skąd: Loca Deserta
Użytkownik nr: 1.024



Przepiękny! mniam.gif
Migdały bym jednak obrała...icon_smile.gif
No i nie dodawalabym anyżku... no_shakinghead.gif icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Margot
post 28 Sep 2007, 15:18
Post #3


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 15.474
Dołączył: 24-June 05
Skąd: z Pomorza
Użytkownik nr: 592



te przyprawy nie są konieczne ,bez też pycha -też tak robiłam
A migdały jakoś ze skórką nie przeszkadzają,nie czuć tej skórki nie widać
A czasami dawałam też jeszcze pistacje
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joanna
post 28 Sep 2007, 15:20
Post #4


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 26.744
Dołączył: 28-November 05
Skąd: Loca Deserta
Użytkownik nr: 1.024



O tak, pistacje a i owszem... icon_wink.gif mniam.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cantiq
post 28 Sep 2007, 15:22
Post #5


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.130
Dołączył: 5-June 07
Skąd: Wielka Brytania
Użytkownik nr: 4.238



Wygląda przepysznie.
Będę dziś namawiać rodzicieli,żeby kupili potrzebne składniki ^^ jako,że ja z domu noska nie wyściubiam i będziem degustować.
Dzięki za przepis !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iwona44
post 28 Sep 2007, 15:40
Post #6


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.226
Dołączył: 13-June 07
Skąd: wrocław
Użytkownik nr: 4.326



Z jabłkiem to jest właśnie to co lubię,tylko kiedy ja mam to wszystko zrobić ,miał być sernik piętrowy,a nie wiem jeszcze czy zostaję w domciu,a z jabłkami i to jeszcze keksik no to ja chyba nigdzie nie pojadę ,bo niby jak i kiedy skoro tyle jest do roboty cook.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylwia18
post 28 Sep 2007, 16:46
Post #7


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.577
Dołączył: 24-September 05
Skąd: Yatton, UK
Użytkownik nr: 778



Uwielbiam jabłka, uwielbiam bakalie...wspaniały musi być ten keks! I zdjęcie piękne icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pysia
post 29 Sep 2007, 07:06
Post #8


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 962
Dołączył: 11-August 05
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 653



Margot to mi się podoba : zero cukru i tłuszczu , tylko same witaminy. Zapisuję do wypróbowania. Dzięki
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Małgoś.dz.
post 29 Sep 2007, 07:38
Post #9


szef kuchni
********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 4.687
Dołączył: 25-October 04
Użytkownik nr: 135



Margot! Wygląda obłędnie! mniam.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bajeczka
post 29 Sep 2007, 08:22
Post #10


szef kuchni
********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 4.167
Dołączył: 20-March 05
Skąd: Łódź
Użytkownik nr: 425



Rany, to to jest.............. obłedne
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dziunia
post 29 Sep 2007, 08:39
Post #11


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 27.418
Dołączył: 30-October 04
Skąd: z Nienacka
Użytkownik nr: 151



Margot, super wygląda daumen.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Margot
post 29 Sep 2007, 14:22
Post #12


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 15.474
Dołączył: 24-June 05
Skąd: z Pomorza
Użytkownik nr: 592



Pyszny i długo-jeśli się mu pozwoli może poleżeć
a i bardzo zdrowy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ela2225
post 8 Oct 2007, 11:14
Post #13


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 6.010
Dołączył: 28-January 06
Skąd: Warmia i Mazury
Użytkownik nr: 1.298



Fajnie wyglada chyba zrobię
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pysia
post 8 Oct 2007, 11:48
Post #14


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 962
Dołączył: 11-August 05
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 653



Moje składniki przykryte folią czekają , aż minie jeszcze kilka godzin. Wieczorem po powrocie z pracy będzie "akcja pieczenie" icon_mrgreen.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Margot
post 8 Oct 2007, 14:29
Post #15


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 15.474
Dołączył: 24-June 05
Skąd: z Pomorza
Użytkownik nr: 592



Pysia bardzo się cieszę i trzymam kciuki
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pysia
post 9 Oct 2007, 06:32
Post #16


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 962
Dołączył: 11-August 05
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 653



Margot musiałaś mocno trzymać kciuki , bo wyszedł wspaniały i aromatyczny. Skusiłam się na jeden kawałek przed "leżakowaniem".
Dziękuję - przepis bardzo mi przypadł do gustu.
Załączone pliki
Załączony plik  keks_1.JPG ( 75.29K ) Suma pobrań: 6
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Akulka
post 9 Oct 2007, 10:52
Post #17


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 29.115
Dołączył: 28-December 05
Użytkownik nr: 1.177



Dziewczyny, czy on jest "twardy"? Jakoś takie sprawia na mnie wrażenie icon_wink.gif A przepis muszę sprobować koniecznie, bo kusi..., że hej daumen.gif icon_mrgreen.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.S.
post 9 Oct 2007, 10:55
Post #18


szef kuchni
********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 4.044
Dołączył: 6-January 07
Użytkownik nr: 2.980



Bardzo apetyczne zdjecie Pysiu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Akulka
post 9 Oct 2007, 11:04
Post #19


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 29.115
Dołączył: 28-December 05
Użytkownik nr: 1.177



CYTAT(Ines @ 9 Oct 2007, 11:55 ) *
Bardzo apetyczne zdjecie Pysiu.

Zgadzam się, bardzo apetyczne zdjęcia, az mi świetami zapachniało z tego wszystkiego icon_mrgreen.gif dump.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pysia
post 9 Oct 2007, 11:24
Post #20


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 962
Dołączył: 11-August 05
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 653



CYTAT(Akulka @ 9 Oct 2007, 11:52 ) *
Dziewczyny, czy on jest "twardy"? Jakoś takie sprawia na mnie wrażenie icon_wink.gif A przepis muszę sprobować koniecznie, bo kusi..., że hej daumen.gif icon_mrgreen.gif



Piekłam go wczoraj o 23.00 , jadłam dziś rano i był miękki.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 10th December 2019 - 01:34