- Lis 27, 2004
- 3,568
- 0
- 0
1 kg zwykłej pszennej białej mąki (w Toskanii używają włoskiej 00)
500 g czyli pół litra wody lekko podgrzanej
40 g drożdży
Wyrobić. Odstawić w ciepłe miejsce by wyrosło do podwójnej objętości. Zdusić, podzielić na dwie części, uformować dwa podłużne bochenki, odstawić do ponownego wyrośnięcia. Piec w piecu o temp. 200 stopni.
Koniec. Kropka.
MzM
500 g czyli pół litra wody lekko podgrzanej
40 g drożdży
Wyrobić. Odstawić w ciepłe miejsce by wyrosło do podwójnej objętości. Zdusić, podzielić na dwie części, uformować dwa podłużne bochenki, odstawić do ponownego wyrośnięcia. Piec w piecu o temp. 200 stopni.
Koniec. Kropka.
MzM