IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Jarski "bigosik"
Vidarka
post 14 Jun 2010, 22:52
Post #1


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 6.636
Dołączył: 4-April 07
Użytkownik nr: 3.627



Ja mialam:
Srednia glowke mlodej kapusty-poszatkowac niezbyt drobno
mlody kalafior-podziekic na rozyczki
4 mlode marchewki-zetrzec na grubych oczkach tarki
1 duza cebule-pokroic w kosteczke
1 opakowanie(u mnie kartonik Bonduelle)ciecierzycy-osaczyc z nadmiaru wody
peczek koperku-posiekanego
W duzym garnku rozgrzac 2 lyzki masla,wrzucic pokrojona cebule i lekko ja zrumienic.Dodac odsaczona ciecierzyce i poddusic kilka minut z cebula. Wrzucic pozostale skladniki,wlac szklanke wody,sol,pieprz(ja dalam jeszcze eco-bulion Knorra),pol lyzeczki przyprawy karri i sproszkowanej slodkiej papryki.Pogotowac wszystko razem z 20 min pod przykryciem.W pol szklance smietany rozrobic lyzke maki i wlac do potrawy-wymieszac i zagotowac.Posypac koperkiem!Gotowe.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vidarka
post 15 Jun 2010, 07:23
Post #2


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 6.636
Dołączył: 4-April 07
Użytkownik nr: 3.627



Załączony plik  009.JPG ( 109.58K ) Suma pobrań: 5


zapomnialam dopisac,ze trzeba calosc posypac obficie koperkiem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marg
post 15 Jun 2010, 07:54
Post #3


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 17.481
Dołączył: 23-September 08
Skąd: spod Buc_lina (onegdaj Lublina)
Użytkownik nr: 10.941



To gdzie ten koperek na materiale poglądowym??
Ograniczę ilość marchewki i pożrę. Mam ochotę na coś takiego. Ostatnio u mnie ciecierzyca vel cieciorka hurtem schodzi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vidarka
post 15 Jun 2010, 08:51
Post #4


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 6.636
Dołączył: 4-April 07
Użytkownik nr: 3.627



Dodalam koperek icon_wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moni20
post 15 Jun 2010, 12:25
Post #5


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.319
Dołączył: 18-November 07
Skąd: D
Użytkownik nr: 6.326



Dziekjue Vidarko za zamieszczenie przepisu ... cudnie wyglada w piatek bede go miala na obiad icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vidarka
post 15 Jun 2010, 17:54
Post #6


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 6.636
Dołączył: 4-April 07
Użytkownik nr: 3.627



Polecam jeszcze takie cos

http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=30745

wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moni20
post 15 Jun 2010, 19:55
Post #7


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.319
Dołączył: 18-November 07
Skąd: D
Użytkownik nr: 6.326



ta juz probowala ale sie nie pochwalilam icon_redface.gif pyszna byla
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marg
post 17 Jun 2010, 10:34
Post #8


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 17.481
Dołączył: 23-September 08
Skąd: spod Buc_lina (onegdaj Lublina)
Użytkownik nr: 10.941



Zrobiłam wczoraj, tyle że zamiast ciecierzycy dałam czerwoną fasolę, bo ciecierzyca jakimś cudem mi wyszła rofl.gif Kalafior mrożony, bo jak zobaczyłam co oferują na ryneczku, to odpuściłam. Zapomniałam o koperku, za to nawaliłam kminku i chilli. Pycha normalnie. Bigosik będzie moim stałym gościem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ilona
post 17 Jun 2010, 10:52
Post #9


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 37.714
Dołączył: 10-October 04
Skąd: Piła
Użytkownik nr: 116



rofl.gif
Właśnie widze,ze nieświadomiie wczoraj zrobiłam coś podobnego ale bez marchewki i ciecierzycy a i nie zabielałam na koniec tylko dałam koncentrat icon_razz.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marg
post 17 Jun 2010, 10:53
Post #10


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 17.481
Dołączył: 23-September 08
Skąd: spod Buc_lina (onegdaj Lublina)
Użytkownik nr: 10.941



Ja też nie zabielałam. Czysty smak warzyw i kminku rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ilona
post 17 Jun 2010, 10:59
Post #11


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 37.714
Dołączył: 10-October 04
Skąd: Piła
Użytkownik nr: 116



Kiedys zrobiłam kapuste z kminkiem - chyba przesadziłam icon_razz.gif
Kminek jednak lubie tylko w sucharach wojskowych icon_razz.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marg
post 17 Jun 2010, 11:13
Post #12


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 17.481
Dołączył: 23-September 08
Skąd: spod Buc_lina (onegdaj Lublina)
Użytkownik nr: 10.941



Kapucha i fasola to tylko z kminkiem. Z wiadomych względów rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ilona
post 17 Jun 2010, 11:26
Post #13


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 37.714
Dołączył: 10-October 04
Skąd: Piła
Użytkownik nr: 116



Do nich to ja wole Marianka icon_wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 21st February 2020 - 14:22