- Kwi 4, 2007
- 6,637
- 0
- 0
Ja mialam:
Srednia glowke mlodej kapusty-poszatkowac niezbyt drobno
mlody kalafior-podziekic na rozyczki
4 mlode marchewki-zetrzec na grubych oczkach tarki
1 duza cebule-pokroic w kosteczke
1 opakowanie(u mnie kartonik Bonduelle)ciecierzycy-osaczyc z nadmiaru wody
peczek koperku-posiekanego
W duzym garnku rozgrzac 2 lyzki masla,wrzucic pokrojona cebule i lekko ja zrumienic.Dodac odsaczona ciecierzyce i poddusic kilka minut z cebula. Wrzucic pozostale skladniki,wlac szklanke wody,sol,pieprz(ja dalam jeszcze eco-bulion Knorra),pol lyzeczki przyprawy karri i sproszkowanej slodkiej papryki.Pogotowac wszystko razem z 20 min pod przykryciem.W pol szklance smietany rozrobic lyzke maki i wlac do potrawy-wymieszac i zagotowac.Posypac koperkiem!Gotowe.
Srednia glowke mlodej kapusty-poszatkowac niezbyt drobno
mlody kalafior-podziekic na rozyczki
4 mlode marchewki-zetrzec na grubych oczkach tarki
1 duza cebule-pokroic w kosteczke
1 opakowanie(u mnie kartonik Bonduelle)ciecierzycy-osaczyc z nadmiaru wody
peczek koperku-posiekanego
W duzym garnku rozgrzac 2 lyzki masla,wrzucic pokrojona cebule i lekko ja zrumienic.Dodac odsaczona ciecierzyce i poddusic kilka minut z cebula. Wrzucic pozostale skladniki,wlac szklanke wody,sol,pieprz(ja dalam jeszcze eco-bulion Knorra),pol lyzeczki przyprawy karri i sproszkowanej slodkiej papryki.Pogotowac wszystko razem z 20 min pod przykryciem.W pol szklance smietany rozrobic lyzke maki i wlac do potrawy-wymieszac i zagotowac.Posypac koperkiem!Gotowe.
Ostatnią edycję dokonał moderator: