- Lis 26, 2006
- 9,694
- 12
- 38
2 awokado
1 puszka kukurydzy
500 g pomidorków koktajlowych lub 3 pomidory
1 czerwona cebula
1 limonka
1/4 szklanki posiekanej kolendry
Z limonki wyciskamy sok. Miąższ awokado łyżeczką wydrążamy ze skórki i kroimy w dość grubą kostkę. Pomidorki kroimy na ćwiartki (a jeśli używamy pomidory to w kostkę grubą). Kukurydzę odsączamy. Cebulę obieramy i siekamy drobno. W misce mieszamy awokado, kukurydzę, cebulę, pomidory i kolendrę. Całość zalewamy sokiem z limonki. Wstawiamy do lodówki do przegryzienia się.
U mnie podane z pomidorowymi skrzydełkami kurczaka.
źródło: "Podróże kulinarne. Kuchnia meksykańska"
1 puszka kukurydzy
500 g pomidorków koktajlowych lub 3 pomidory
1 czerwona cebula
1 limonka
1/4 szklanki posiekanej kolendry
Z limonki wyciskamy sok. Miąższ awokado łyżeczką wydrążamy ze skórki i kroimy w dość grubą kostkę. Pomidorki kroimy na ćwiartki (a jeśli używamy pomidory to w kostkę grubą). Kukurydzę odsączamy. Cebulę obieramy i siekamy drobno. W misce mieszamy awokado, kukurydzę, cebulę, pomidory i kolendrę. Całość zalewamy sokiem z limonki. Wstawiamy do lodówki do przegryzienia się.
U mnie podane z pomidorowymi skrzydełkami kurczaka.

źródło: "Podróże kulinarne. Kuchnia meksykańska"
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: