![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.549 Dołączył: 27-January 06 Skąd: Wilno Użytkownik nr: 1.293 ![]() |
Kurczak "Czkmeruli"
![]() 6-8 udek kurczaka 2 lyzki masla klarowanego 400 ml smietany 12 proc. (Smietana ma byc slodka, naprzyklad do kawy) 10-12 zabkow czosnku po 1 peczku kopru, pietruszki, kolendry sol, pieprz Kurczaka posolic, usmazyc do gotowosci na grubej patelni na masle. Czosnek starkowac, zielenine pokroic. Kurczaka czasowo odlozyc, do patelni wlac smietane, wlozyc czosnek, polowe zieleniny i pogotowac na malym ogniu 3-5 minut. Wlozyc kurczaka, chwile poddusic, wsypac pozostala zielenine, posypac swiezo zmielonym pieprzem i ... smacznego ![]() przepis z forum ren-tv. |
|
|
![]()
Post
#2
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 16.183 Dołączył: 19-August 07 Skąd: środek Polski Użytkownik nr: 5.092 ![]() |
Usmażyć?! odpada! A ciekawe, co wyjdzie , jak je ugotuję na parze? No takie dobre, jak smażone, to one nie będą, ale za to będę je mogła zjeść
![]() A myślałam,że one są tak upieczone w tym sosie... Jakoś je zrobię, nie tak to inaczej! |
|
|
![]()
Post
#3
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.549 Dołączył: 27-January 06 Skąd: Wilno Użytkownik nr: 1.293 ![]() |
Oczywiscie, ze cos sie uda
![]() ![]() |
|
|
![]()
Post
#4
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 16.183 Dołączył: 19-August 07 Skąd: środek Polski Użytkownik nr: 5.092 ![]() |
|
|
|
![]()
Post
#5
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.028 Dołączył: 21-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.721 ![]() |
Elko, wiem-głupio pytam - ale czy taki kurczak z kością ma się szansę dobrze usmażyć? Nie trzeba go podpiekać? Nie spali się, zanim się usmaży? Masło szybko się pali, chyba, że klarowane?
![]() Przepis mnie od pierwszego spojrzenia oczarował, chętnie zrobię, tylko pytam, bo nie chcę czegoś źle zrobić. ![]() |
|
|
![]()
Post
#6
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 16.183 Dołączył: 19-August 07 Skąd: środek Polski Użytkownik nr: 5.092 ![]() |
Kurczak "Czkmeruli" 6-8 udek kurczaka 2 lyzki masla klarowanego 400 ml smietany 12 proc. 10-12 zabkow czosnku po 1 peczku kopru, pietruszki, kolendry sol, pieprz Kurczaka posolic, usmazyc do gotowosci na grubej patelni na masle. Czosnek starkowac, zielenine pokroic. Kurczaka czasowo odlozyc, do patelni wlac smietane, wlozyc czosnek, polowe zieleniny i pogotowac na malym ogniu 3-5 minut. Wlozyc kurczaka, chwile poddusic, wsypac pozostala zielenine, posypac swiezo zmielonym pieprzem i ... smacznego ![]() przepis z forum ren-tv. Elka napisała, że klarowane. |
|
|
![]()
Post
#7
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.549 Dołączył: 27-January 06 Skąd: Wilno Użytkownik nr: 1.293 ![]() |
Mala Mi, u mnie nie spalilo sie. Smazylam na grubej patelni, bardzo ladnie zrumienilo sie
![]() |
|
|
![]()
Post
#8
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 8.443 Dołączył: 13-August 08 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 10.341 ![]() |
Czy ktoś wie, czym zastąpić kolendrę? Bardzo proszę, pomóżcie. Chyba, że można pominąć.
|
|
|
![]()
Post
#9
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.549 Dołączył: 27-January 06 Skąd: Wilno Użytkownik nr: 1.293 ![]() |
Seniorko, napewno mozna pominac
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Post
#10
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 8.443 Dołączył: 13-August 08 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 10.341 ![]() |
Dzięki Elka. Kolendrę pominę, pietruszkę bardzo lubię, a wszystko delikatnie doprawię estragonem. Jeśli jeszcze coś poeksperymentuję, to zawiadomię. Na razie dziękuję i pozdrawiam.
|
|
|
![]()
Post
#11
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.549 Dołączył: 27-January 06 Skąd: Wilno Użytkownik nr: 1.293 ![]() |
Estragon jest bardzo popularny w kuchni gruzinskiej
![]() ![]() |
|
|
![]()
Post
#12
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.365 Dołączył: 13-November 05 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 956 ![]() |
Elka, a z czym najlepiej go podać?
|
|
|
![]()
Post
#13
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.549 Dołączył: 27-January 06 Skąd: Wilno Użytkownik nr: 1.293 ![]() |
Hazo, jadlysmy dzis z swieza ciabata i mixem salat. Podaje sie z pieczywem i warzywami - jak swiezymi, tak i kiszonkami.
|
|
|
![]()
Post
#14
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.198 Dołączył: 2-January 08 Skąd: Wielkopolska Użytkownik nr: 6.990 ![]() |
Dziękuję bardzo za przepis
![]() Myślę, że dla mnie, poznańskiej pyry, z ziemniakami też może chyba być. Albo z makaronem może? |
|
|
![]()
Post
#15
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.549 Dołączył: 27-January 06 Skąd: Wilno Użytkownik nr: 1.293 ![]() |
Napewno. Sos jest gesty, aromatyczny jak najbardziej bedzie pasowac do makaronu albo frytek
![]() |
|
|
![]()
Post
#16
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.869 Dołączył: 21-March 06 Użytkownik nr: 1.535 ![]() |
Śmietana jaka? Mam mgliste wrażenie, że u nas 12% to tylko kwaśnie jest, taka ma być?
|
|
|
![]()
Post
#17
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 8.443 Dołączył: 13-August 08 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 10.341 ![]() |
Zrobiłam. Pominęłam nie lubianą przeze mnie kolendrę i zgodnie z sugestią przyprawiałam estragonem. Dawałam po szczypcie, a ile w sumie - to się pogubiłam. Próbowałam, aż smak mnie zadowolił. Zjadłam z makaronem (miałam domowy, trochę grubszy niż do zupy). Jako jarzynkę zrobiłam sałatkę z pora z ogórkiem konserwowym. Polecam
![]() Edit: śmietanę kupuję 22 %. Jest gęsta jak majonez i można używać ją w mniejszej ilości. Nie było za tłuste. Ja co prawda ostatnio schudłam (bez żadnej diety), więc mogę sobie pozwolić na prawdziwe przepisy. Pozdrowienia. PS. Nie lubię piersi kurzych, a jadam sporo drobiu, więc udka kurze mam zawsze w zamrażalniku. Dlatego mogłam je zrobić tak szybko i wcześnie. I nie żałuję. |
|
|
![]()
Post
#18
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.549 Dołączył: 27-January 06 Skąd: Wilno Użytkownik nr: 1.293 ![]() |
Skanno, ma byc slodka smietana. Jak nie ma 10-12-13-15 proc, (u nas naprzyklad to oznacza sie jako do kawy) to mozna wziac 30 proc i wiecej i rozcienczyc mlekiem
![]() Seniorko, bardzo-bardzo sie ciesze, ze kurczak smakowal ![]() ![]() |
|
|
![]()
Post
#19
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.869 Dołączył: 21-March 06 Użytkownik nr: 1.535 ![]() |
Ela, tak myślałam, żeby wziąć słodką 18% właśnie. To lecę na zakupy
![]() |
|
|
![]()
Post
#20
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.028 Dołączył: 21-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.721 ![]() |
Samanta, Elka, dziękuję! Planuję robić w przyszłym tygodniu, jak kupię udka
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 13th December 2019 - 16:52 |