- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
4 kg cukinii
po 1/2 kg marchwii, pietruszki z nacią, cebuli
Zalewa:
2 łyżki soli
4 łyżki cukru
1 szkl. octu 10%
1 szkl. wody
zagotować wodę z octem, cukrem i solą. Przestudzić. Zalać warzywa, nałożyć do słoików, na wierzch lejąc po łyżce oliwy. Pasteryzować 30-35 minut.
po 1/2 kg marchwii, pietruszki z nacią, cebuli
Zalewa:
2 łyżki soli
4 łyżki cukru
1 szkl. octu 10%
1 szkl. wody
zagotować wodę z octem, cukrem i solą. Przestudzić. Zalać warzywa, nałożyć do słoików, na wierzch lejąc po łyżce oliwy. Pasteryzować 30-35 minut.