Muffiny z jagodami, biała czekoaldą i ..karmelem jagodowym

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
jak zwykle, wg tego przepisu, tyle, ze tym razem polane karmelem jagodowym (cukier + sok, który pusciły rozmrazajkace sie jagody) chrupało az miło
icon_smile.gif
))

+ jagody do środka

375g maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
125g miałkiego cukru
200g posiekanej białej czekolady
2 jaja
375ml mleka
2 łyżeczki drobno posiekanej skórki cytrynowej
160g stopionego masła
45g płatków migdałowych

Wymieszać osobno suche składniki- bez migdałów, osobno mokre, następnie
połączyć wszystko krótko mieszając.
Nakładać do foremek do 3/4 objętości, posypać po wierzchu płatkami
migdałowymi i lekko je docisnąć. Piec około 25 minut w temperaturze 210 stopni

231547.jpg
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Się ośliniłam :shock:
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Marghe litości :!: :!: :!:

:strafe:

;)

Nie podciągaj do góry :baa:

:mrgreen: :cheers: