- Lis 1, 2004
- 29,231
- 2
- 0
jak zwykle, wg tego przepisu, tyle, ze tym razem polane karmelem jagodowym (cukier + sok, który pusciły rozmrazajkace sie jagody) chrupało az miło 
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		 ))
	
))
+ jagody do środka
375g maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
125g miałkiego cukru
200g posiekanej białej czekolady
2 jaja
375ml mleka
2 łyżeczki drobno posiekanej skórki cytrynowej
160g stopionego masła
45g płatków migdałowych
Wymieszać osobno suche składniki- bez migdałów, osobno mokre, następnie
połączyć wszystko krótko mieszając.
Nakładać do foremek do 3/4 objętości, posypać po wierzchu płatkami
migdałowymi i lekko je docisnąć. Piec około 25 minut w temperaturze 210 stopni
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		 
	
	
		
			
		
		
	
			
			 
	+ jagody do środka
375g maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
125g miałkiego cukru
200g posiekanej białej czekolady
2 jaja
375ml mleka
2 łyżeczki drobno posiekanej skórki cytrynowej
160g stopionego masła
45g płatków migdałowych
Wymieszać osobno suche składniki- bez migdałów, osobno mokre, następnie
połączyć wszystko krótko mieszając.
Nakładać do foremek do 3/4 objętości, posypać po wierzchu płatkami
migdałowymi i lekko je docisnąć. Piec około 25 minut w temperaturze 210 stopni
 
	 
				
		 
 
		 
 
		