- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
jak zwykle, wg tego przepisu, tyle, ze tym razem polane karmelem jagodowym (cukier + sok, który pusciły rozmrazajkace sie jagody) chrupało az miło
))
+ jagody do środka
375g maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
125g miałkiego cukru
200g posiekanej białej czekolady
2 jaja
375ml mleka
2 łyżeczki drobno posiekanej skórki cytrynowej
160g stopionego masła
45g płatków migdałowych
Wymieszać osobno suche składniki- bez migdałów, osobno mokre, następnie
połączyć wszystko krótko mieszając.
Nakładać do foremek do 3/4 objętości, posypać po wierzchu płatkami
migdałowymi i lekko je docisnąć. Piec około 25 minut w temperaturze 210 stopni

+ jagody do środka
375g maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
125g miałkiego cukru
200g posiekanej białej czekolady
2 jaja
375ml mleka
2 łyżeczki drobno posiekanej skórki cytrynowej
160g stopionego masła
45g płatków migdałowych
Wymieszać osobno suche składniki- bez migdałów, osobno mokre, następnie
połączyć wszystko krótko mieszając.
Nakładać do foremek do 3/4 objętości, posypać po wierzchu płatkami
migdałowymi i lekko je docisnąć. Piec około 25 minut w temperaturze 210 stopni
