- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
0,5 kg wątróbki ( wieprzowej)
1 kg podgardla bez skóry
sól, pieprz, majeranek
Wątróbkę sparzyć, podgardle ugotować (trochę surowego odciąć i odłożyć). Przepuścić przez maszynkę ugotowane i surowe podgardle oraz wątróbkę, dodać majeranek, sól i pieprz. Nałożyć do słoiczków i gotować ok. 3 godziny. Smarować pieczywo jak pasztetem. Dobre z kiszonym ogórkiem.
1 kg podgardla bez skóry
sól, pieprz, majeranek
Wątróbkę sparzyć, podgardle ugotować (trochę surowego odciąć i odłożyć). Przepuścić przez maszynkę ugotowane i surowe podgardle oraz wątróbkę, dodać majeranek, sól i pieprz. Nałożyć do słoiczków i gotować ok. 3 godziny. Smarować pieczywo jak pasztetem. Dobre z kiszonym ogórkiem.