kermidt @ 4 Dec 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=206724jak wyglada podgardle ? <!--emoid--><!--endemo-->
ciekawe, czy tu mozna kupicMożesz z powodzeniem zastosować boczkiem surowym, tylko musi być trochę tłuściejszy.
W Kanadzie, musisz szukać elemtu tuszy wieprzowej o nazwie "jowl".
Nette7 @ 17 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1004727Beato, a jak przechowywać tą wątrobiankę? <i ile czasu>nie pamiętam niestety ile czasu najdłużej przechowywałam.
Dla zwiększenia bezpieczeństwa przechowywania należy pasteryzować dwukrotnie w odstępach ok 24h a potem przechowywać w chłodzie, sprawdzając co jakiś czas (bez otwierania słoików) czy wszystko z nimi w porządku.
Ja nigdy nie robiłam dużej ilości słoiczków i przechowywałam je w lodówce.
BeataSz @ 27 Oct 2004 napisał:index.php?act=findpost&pid=141930,5 kg wątróbki ( wieprzowej)
1 kg podgardla bez skóry
sól, pieprz, majeranek
Wątróbkę sparzyć, podgardle ugotować (trochę surowego odciąć i odłożyć). Przepuścić przez maszynkę ugotowane i surowe podgardle oraz wątróbkę, dodać majeranek, sól i pieprz. Nałożyć do słoiczków i gotować ok. 3 godziny. Smarować pieczywo jak pasztetem. Dobre z kiszonym ogórkiem.Czy to nie za długo na małe słoiczki?
Zachęcona waszymi komentarzami, chętnie wypróbuję ten przepis, lubimy takie smarowidła do chleba
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia