3 BIT

letti

Member
Kwi 4, 2006
1,370
0
0
baa.gif
Czy coś przeoczyłam?To jak lepiej z tą masą,mieszać z tłuszczem,czy wylewać sam karmel?

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
Nie studze do rylko dodaje do zaraz po wylozeniu z puszki... ta margaryna ma sie rozpuscic i zrbic gladka mase, jak mi szybko wystyga i margaryna sie wolno rozpuszcza to wstawiam na chwileczke na maly ogien, ale tylko na chwilke.... Ciasto mnie jedynie martwi bo nikomu nie wYchodzi tylko chyba mnie, ono nie jest wysokie tylko raczej plaskie i pamietaj za herbatnikow maja byc 2 rzedy...

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
ale mam łyżką mieszać czy mikserem??
gruebel_2.gif
(pytam tylko dla formalności, bo zapewne miksrem się nie da
dump.gif
)
icon_mrgreen.gif
nawet jak mi nie wyjdzie to zjem sam kajmak z herbatnikami
fiesgrins.gif

letti

Member
Kwi 4, 2006
1,370
0
0
fiesgrins.gif
Wyszło,wyszło.Tylko robiłam trochę inaczej,margarynę uciera się z zimną masą.A niektórzy wylewają sam karmel z puszki.Myślę,że tak jak robisz jest delikatniejsza masa.
Aha,dobra rada!Ja mleko w puszce gotuję w szybkowarze jakieś 30-40 min.Następnym razem odmierzę lepiej czas.

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Również gotuję mleko w szybkowarze. Dzięki BeacieSz
cvety.gif
Gotuję 30 min i studzę w szybkowarze
icon_rolleyes.gif
Ucierałam zimne z margaryną
icon_lol.gif

gracha

Well-known member
Mar 31, 2006
9,401
3,141
113
Ja ucierałam zimne mleko z masłem. W sumie smakowało, tyle, że ciasto zbyt twarde i masa nie wsiąkła. Każda warstwa była oddzielnie. Ale będę próbować, bo smaczne. I w sumie proste do wykonania.

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
gracha dokładnie i u mnie tak było
gruebel_2.gif
Wszystkie warstwy nie stanowiły całości...no może herbatniki z masą
icon_lol.gif

gracha

Well-known member
Mar 31, 2006
9,401
3,141
113
Właśnie tak, herbatniki się "stopiły" z masą. Jak dam 2 warstwy to będzie pewnie lepsze. W każdym razie smakuje mi.

Aniks

Member
Paź 31, 2004
1,828
0
0
Zrobiłam na Sylwestra. Wszystkim bardzo smakowało. Ja uwielbiam kajmak.
Do ciasta dałam 1/2 szkl. cukru. I po Świętach wymiotło wszystko w tym i sztuczny miód (bo syropu klonowego nie miałam, poza tym drogi) - dałam więc miód prawdziwy.

Ciasto wyszło miękkie ale miałam problem natury technicznej z przekrojeniem. Więc musiała sztukować warstwy ciasta bo się porozpadało. Ale i tak się kajmakiem pozlepiało
icon_smile.gif

Zrobiłam tylko 1 warstwę herbatników bo mimo iż cieniutko smarowałam kajmakiem to by mi na 2 juz nie wystarczyło - ciekawe czemu
gruebel_2.gif

Ja dopiero próbowałam po 2 dniach (bo ukryłam w lodówce) bo wcześniej katar gigant to nie miałam ochoty ani co gorsza smaku. Było pyszne
icon_smile.gif

Martinka

Member
Mar 6, 2007
25
0
0
Zrobiłam w zeszłą sobotę i rodzinka oszalała na jego punkcie. Już nie chcą innego ciasta. Jutro Dzień Kobiet, więc dla moich panów już czeka w lodówce.

Misha

Member
Lut 26, 2007
348
0
0
Ja to ciasto ze dwa lata robiłam, dopóki pół roku temu nie wpadło mi w ręce to bez pieczenia. Jest o wiele mniej słodkie niz 3-bit standardowy, poniewaz do budyniu nie dodajemy cukru, Ale i tak smak 3-bita pozostaje przez mleko skondensowane, ktore w gruncie rzeczy wystarcza za całą słodycz tego ciasta.
CYTATJest slodkie ale nie wiem czy bardzo... zalezy jak kto lubi...
robilam w piatek z petitkami i bylo bardziej slodkie niz z szkolnymi, ciasto gdy pieke daje troszke mniej cukru ale nie duzo...

alicjanka

Member
Cze 28, 2006
5,627
0
0
Mniam, mnaim, mnaim
mniam.gif

Przepyszne!! Zrobiłam na niedziele i wszyscy byli zachwyceni
icon_lol.gif

Proste, a jakie dobre
icon_mrgreen.gif

Martinka

Member
Mar 6, 2007
25
0
0
A oto moje ciacho

obraz200ir5.jpg

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy