Akulka @ 20 Apr 2007 napisał:
bietka @ 20 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=640010Zakupy własnie poczyniłam i zabieram się do produkcji-z jajcami jeden z drugi z karmelem.a ten z karmelem to jaki??
bietka @ 22 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=640506Robiłyście może wersję czekoladową?Zobacz przepis Jobi na cacao choix to jest własnie wersja czekoladowa ajekroniaku
A ja chciałam zrobić ajerkoniak znowu ale tak się zastanawiam, nie to żebym zaraz panikowała, ale co teraz z surowymi jajkami począć? Chyba jednak bezpieczniej zaparzyć je tym gorącym mlekiem lub nawet creme anglaise zrobić i do niego dolać spirytus? Robił może ktoś ajerkoniak w ten sposób? Niestety thermomixa nie posiadam, podobno w nim w temp. 70*C jajka się ubija.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia