- Wrz 20, 2004
- 22,942
- 0
- 36
Nie wiem, czy ta nazwa nie powinna sie pisac z niemiecka
, ale.... sklad i proporcje sa takie:
0,25 l spirytusu
8-9 zoltek (zalezy oc ich wielkosci)
1,5 szklanki cukru
1,5 szklanki mleka (zimnego)
1 cukier waniliwy
Zoltka rozmieszac z cukrem, cukrem waniliowym i odrobina mleka. Ubijac mikserem powoli dodajac mleko. Caly czas miksowac i powolutku wlewac spirytus nie przerywajac miksowania.
Przelac do butelek.
Mozliwe jest, ze podczas stania bedzie widoczne rozdzielanie sie zoltek, to normalne, przed uzyciem wstrzasnac <!--emoid
--><!--endemo--> <!--emoid
--><!--endemo--> <!--emoid
--><!--endemo-->
<!--emoid
--><!--endemo-->
0,25 l spirytusu
8-9 zoltek (zalezy oc ich wielkosci)
1,5 szklanki cukru
1,5 szklanki mleka (zimnego)
1 cukier waniliwy
Zoltka rozmieszac z cukrem, cukrem waniliowym i odrobina mleka. Ubijac mikserem powoli dodajac mleko. Caly czas miksowac i powolutku wlewac spirytus nie przerywajac miksowania.
Przelac do butelek.
Mozliwe jest, ze podczas stania bedzie widoczne rozdzielanie sie zoltek, to normalne, przed uzyciem wstrzasnac <!--emoid
<!--emoid
Ostatnią edycję dokonał moderator: