Aniq @ 7 Dec 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1225531Można dodać mniej ajerkoniaku, ale o ile mniej? Tak, żeby to nadal było ciasto z likierem jajecznym, ale nadające się dla takich 'małoalkoholowych'? Zmieniałyscie jakoś proporcje? albo coś w zamian?Zmniejszyłam ilość ajerkoniaku tylko o 50ml ale myślę, że można dać jeszcze mniej.
Pozostałe proporcje bez zmian.
Ryjek @ 22 Dec 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1232727Mam pytanie: jak wysoki wychodzi spod. Moj wyszedl na ok 1,5cm nie wyglada na zakalec, wiec niewiem czy sie nada czy mam piec nowy.właśnie mniej więcej taki ma być
adrijah @ 22 Dec 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1232728właśnie mniej więcej taki ma byćDziekuje za infoW takim razie dzisiaj dzialam dalej![]()
![]()
o.baby06 @ 13 Oct 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1195955Dzięki za odpowiedź. Wiem, że zwarzoną masę budyniową można uratować np. przez podgrzewanie. Ale w tym przypadku masa warzyła się po dodaniu jej do ubitej śmietany i nie mam pojęcia jak taki krem ratować?można dodać odrobinę oleju roślinnego, max. łyżkę
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.