Przepis przywieziony przez znajomego z greckiej knajpki w Cannes. Bardzo smaczne, niewymagające, niezwykłe.
Arbuza obrać ze skóry (można też wydłubać pestki) i pokroić w kostkę albo zrobić kuleczki łyżeczką. Kawałeczki arbuza polać miodem, jogurtem (ja dałam bałkański - pyszny), posypać utłuczonymi orzechami włoskimi, utłuczonymi migdałami i posypać cynamonem. Od razu podawać.
Arbuz może być schłodzony, to na upały będzie w sam raz.
Arbuza obrać ze skóry (można też wydłubać pestki) i pokroić w kostkę albo zrobić kuleczki łyżeczką. Kawałeczki arbuza polać miodem, jogurtem (ja dałam bałkański - pyszny), posypać utłuczonymi orzechami włoskimi, utłuczonymi migdałami i posypać cynamonem. Od razu podawać.
Arbuz może być schłodzony, to na upały będzie w sam raz.

