Arbuz

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
16,068
392
83
Przepis przywieziony przez znajomego z greckiej knajpki w Cannes. Bardzo smaczne, niewymagające, niezwykłe.
Arbuza obrać ze skóry (można też wydłubać pestki) i pokroić w kostkę albo zrobić kuleczki łyżeczką. Kawałeczki arbuza polać miodem, jogurtem (ja dałam bałkański - pyszny), posypać utłuczonymi orzechami włoskimi, utłuczonymi migdałami i posypać cynamonem. Od razu podawać.
Arbuz może być schłodzony, to na upały będzie w sam raz.
cfe578bbce6c17f7a1b0d02b817fe516,10,19,0.jpg

b2265441471897012da9bb472e1d604f,10,19,0.jpg
 

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
16,068
392
83
No właśnie miałam problem, gdzie wstawić: do deserów, w małe danka, w wegetariańskie
gruebel_2.gif

Mogę wstawić
icon_smile.gif
 

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
35,953
2,883
113
Arbuz miałam schłodzony i jakiś fajny się trafił, bo bezpestkowy tzn. były malutkie, prawie nie wyczuwalne, przy dzisiejszym upale doskonały deser, opinia pana domu - noooo, dobryyy.
 

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
16,068
392
83
OOOOO, dziękuję dziewczyny!!!
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Mario! a dziecku smakowało?
icon_redface.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

iluana

Member
Sie 15, 2009
4,507
0
0
a ja kupilam dziś arbuza , a dopiero teraz zobaczylam ten przepis
baa.gif

A w domu ani jogurtu , ani cynamonu ,ani orzechow
baa.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy