seniorka @ 10 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=919578Dziękuję
Jak na złość nigdzie nie ma małych pieczarek, tylko olbrzymy.![]()
seniorka @ 24 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=838752Octowy wywar przecedzamy przez sitko, zbieramy z dna sitka przyprawy i dzielimy je równo do 3 - 4 słoików, zależnie od wielkości, większych lub mniejszych od dżemowych. Następnie do każdego słoika wkładamy pieczarki i zalewamy podgrzanym razem ze skórką cytrynową olejem. Słoiki szczelnie zakręcamy i odstawiamy na 2 tygodnie. Tak przygotowane pieczarki można przechowywać przez 3 miesiące. Są pyszną, efektowną dekoracją do pieczonego drobiu, polędwicy, a także wybornym dodatkiem do sałatek, tostów i kanapek.ćośkolwiek nie zrozumiałam.Chodzi o to, że są gotowe dopiero po 2 tygodniach, ale nie dłużej niż 3 miesiące?
Dobrze myślę?![]()
seniorka @ 24 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=838752Następnie do każdego słoika wkładamy pieczarki i zalewamy podgrzanym razem ze skórką cytrynową olejem.Seniorko, jak mniej więcej podgrzać olej?
PS. Może dobrze byłoby w składnikach dopisać skórkę dodawaną do oleju. Nigdzie, oprócz tego wyżej zacytowanego miejsca, o niej nie piszesz, a warto ściąć z cytryny skórkę przed jej wyciśnięciem.![]()
...............................................
Zrobiłam. Nie wiem czy dobrze, bo olej tylko dość mocno podgrzałam. Nie zagotowałam go.
Z pół kilograma wyszły mi 2 malutkie słoiki, ale odrzuciłam wszystkie nóżki, bo nie lubię.
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.