Azjatycka salatka z ogorkow
Bardzo orzezwiajaca, szybka do zrobienia o klasycznym azjatyckim aromacie - swietna do grillowanych mies na gorace dni
2 dlugie ogorki
4 lyzki octu ryzowego
1/2 lyzeczki oleju sezamowego
2 lyzki nasion sezamu
2 lyzeczki utartego swiezego imbiru
4 lyzki zielonej cebulki lub szczypiorku
1/2 lyzeczki cukru
szczypta cayenne
sol, pieprz do smaku
Ogorki umyc, wysuszyc, przekroic wzdluz na pol i lyzeczka usunac nasiona. Kazda polowke pokroic wzdluz na dlugie, cieniutkie wstazki - najlepiej do tego nadaje sie obieracz do warzyw. Reszte skladnikow dobrze wymieszac w misce, dodac wstazki ogorkowe do sosu i dobrze wymieszac. Wstawic salatke do lodowki na 15 minut i podawac schlodzona.
Bardzo orzezwiajaca, szybka do zrobienia o klasycznym azjatyckim aromacie - swietna do grillowanych mies na gorace dni
2 dlugie ogorki
4 lyzki octu ryzowego
1/2 lyzeczki oleju sezamowego
2 lyzki nasion sezamu
2 lyzeczki utartego swiezego imbiru
4 lyzki zielonej cebulki lub szczypiorku
1/2 lyzeczki cukru
szczypta cayenne
sol, pieprz do smaku
Ogorki umyc, wysuszyc, przekroic wzdluz na pol i lyzeczka usunac nasiona. Kazda polowke pokroic wzdluz na dlugie, cieniutkie wstazki - najlepiej do tego nadaje sie obieracz do warzyw. Reszte skladnikow dobrze wymieszac w misce, dodac wstazki ogorkowe do sosu i dobrze wymieszac. Wstawic salatke do lodowki na 15 minut i podawac schlodzona.

Ostatnią edycję dokonał moderator: