Margarete
Member
- Cze 23, 2007
- 1,969
- 0
- 0
Wyjelam z pieca!
Niestety zaklinowala sie przy wyjmowaniu, bo przykleila sie do kominka. Myslalam, ze jak pieke w papuciu (=silikonie) to nie musze smarowac. Pomylka!
Nie moge jeszcze kroic, bo jest za ciepla ale pieka sie malutkie buleczki z resztki ciasta i nastepna babka w keksowce. Jutro rozkroje i zalacze zdjecie.
Pierwsze wrazenie po spozyciu polowki goracej buleczki: ciasto jest JEDWABISTE a wiec przyjemniejsze w smaku niz z samymi zotlkami. No i ten olej (ja dalam oliwe z oliwek o neutralnym smaku) robi pewnie swoje.
Jest to moje pierwsze doswiadczenie z ciastem na oleju i z calymi jajkami. Pieklam ponadto z maki wysokobialkowej.
JUtro zobacze, jak wyglada rozkrojona....
Dziekuje MARYNO za przepis!
Niestety zaklinowala sie przy wyjmowaniu, bo przykleila sie do kominka. Myslalam, ze jak pieke w papuciu (=silikonie) to nie musze smarowac. Pomylka!
Nie moge jeszcze kroic, bo jest za ciepla ale pieka sie malutkie buleczki z resztki ciasta i nastepna babka w keksowce. Jutro rozkroje i zalacze zdjecie.
Pierwsze wrazenie po spozyciu polowki goracej buleczki: ciasto jest JEDWABISTE a wiec przyjemniejsze w smaku niz z samymi zotlkami. No i ten olej (ja dalam oliwe z oliwek o neutralnym smaku) robi pewnie swoje.
Jest to moje pierwsze doswiadczenie z ciastem na oleju i z calymi jajkami. Pieklam ponadto z maki wysokobialkowej.
JUtro zobacze, jak wyglada rozkrojona....
Dziekuje MARYNO za przepis!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: