Babka czekoladowa

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Gusiu ... :( Gusiu upieklam na swieta babke z nutella i mi sie tak kruszyla - ze szok zamiast mokrej babki sucha jak wior - czy to znaczy ze ja ja poprostu za dlugo pieklam, czy cos innego sknocilam? :roll:
Ja nie Gusia, ale tez robilam te babke dwa razy. Chyba za dlugo pieklas:-( Pierwszy raz tez u mnie byla bardziej sucha, ale zwarta i nie kruszyla sie. Nastepnym razem pieklam krocej i pilnowalam, zeby sie nie wysuszyla i byla doskonala.
icon_biggrin.gif

kajorek

Member
Wrz 14, 2004
370
0
0
dzięki borgia
może i mnie się tak uda :lol:
ale znając moje umiejętności - to jak wyjdzie dobra polewa to upiekę koślawą babę :rofl:

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
Gusiu ... :( Gusiu upieklam na swieta babke z nutella i mi sie tak kruszyla - ze szok zamiast mokrej babki sucha jak wior - czy to znaczy ze ja ja poprostu za dlugo pieklam, czy cos innego sknocilam? :roll:
asika musiałaś ją po prostu za długo piec i dlatego taka sucha była, trzeba ją sprawdzać patyczkiem i jak tylko patyczek jest suchy to wyciągać, nie przedłużać pieczenia

ganga

Member
Gru 14, 2004
154
0
0
zrobilam babeczke z nutella (drugi przepis), bardzo czekoladowa, rozplywajaca sie w ustach, az mam ochote powtorzyc ja niedlugo

zielonka33

Member
Lut 25, 2007
20
0
0
Babka czekoladowa II rewelacyjna, ale.... trzy razy piekłam i wszystko było dobrze(prawie) za czwartym razem
przy sprawdzeniu patyczek był suchy a po wyciągnięciu babka opadła tak jakby była surowa. Po wystudzeniu nie można jej było ukroić bo bardzo się kruszyła. Może jest na to jakaś rada?

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy