składniki
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru pudru
5 jaj
1/2 szklanki mąki tortowej
1 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 małe opakowanie proszku do pieczenia
1/2 fiolki olejku migdałowego lub innego
sposób przygotowania
Wszystkie składniki miksujemy razem, wlewamy do natłuszczonej formy do babki gotowanej, zamykamy.
Formę wstawiamy do dużego garnka z wodą (wody powinno być tyle, żeby babka pewnie stała) i gotujemy na małym ogniu 1 godzinę 10 minut od czasu zagotowania wody (woda nie może bulgotać, jedynie "pyrkać" ).
Po ostygnięciu babkę lukrujemy lub polewamy polewą czekoladową.
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru pudru
5 jaj
1/2 szklanki mąki tortowej
1 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 małe opakowanie proszku do pieczenia
1/2 fiolki olejku migdałowego lub innego
sposób przygotowania
Wszystkie składniki miksujemy razem, wlewamy do natłuszczonej formy do babki gotowanej, zamykamy.
Formę wstawiamy do dużego garnka z wodą (wody powinno być tyle, żeby babka pewnie stała) i gotujemy na małym ogniu 1 godzinę 10 minut od czasu zagotowania wody (woda nie może bulgotać, jedynie "pyrkać" ).
Po ostygnięciu babkę lukrujemy lub polewamy polewą czekoladową.