- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
przez wiele, wiele lat miałam problemy z babkami jogurtowymi, ZAWSZE wychodziły mi zakalce,
ale klątwa babkowo-jogurtowa została zdjęta, od kiedy trafiłam na przepis Agusi
teraz ZAWSZE mi się udają, ale jakoś gubię ten przepis, dlatego wstawiam tu, u nas (bo chyba jej tu nie ma) i mam nadzieję, że Agusia nie będzie miała nic przeciwko.
3 jajka
180g cukru
125g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
50g masła (bardzo miękkiego lub roztopionego)
250g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Piekarnik nagrzać do 180ºC. Jajka ubić z cukrem na jasnokremową masę. Dodać masło, jogurt i ekstrakt waniliowy nadal ubijając mikserem. Na niskich obrotach miksera dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać ciasto do przygotowanej formy i piec przez ok. 40-45min lub aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy.
Read more: http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2008/...l#ixzz1q7W8cABV
tu moje poprzednie wypieki z tego przepisu:
https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=842842
https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=851413
a tu wczorajsza babka cytrynowa:
ale klątwa babkowo-jogurtowa została zdjęta, od kiedy trafiłam na przepis Agusi

teraz ZAWSZE mi się udają, ale jakoś gubię ten przepis, dlatego wstawiam tu, u nas (bo chyba jej tu nie ma) i mam nadzieję, że Agusia nie będzie miała nic przeciwko.
3 jajka
180g cukru
125g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
50g masła (bardzo miękkiego lub roztopionego)
250g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Piekarnik nagrzać do 180ºC. Jajka ubić z cukrem na jasnokremową masę. Dodać masło, jogurt i ekstrakt waniliowy nadal ubijając mikserem. Na niskich obrotach miksera dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać ciasto do przygotowanej formy i piec przez ok. 40-45min lub aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy.
Read more: http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2008/...l#ixzz1q7W8cABV
tu moje poprzednie wypieki z tego przepisu:
https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=842842
https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=851413
a tu wczorajsza babka cytrynowa:

