- Sty 27, 2006
- 4,371
- 1,782
- 113
Masło -125 gr.
Cukier - 110 gr
Jaja - 2 szt.
Mąka pszenna - 200 gr.
Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Wiorki kokosowe - 50 gr.
Mleko - 100 ml
Otarta skorka z cytryny
30 g soku cytrynowego
Polewa:
mleko kokosowe, cukier puder
Formę wysmaruj maslem i wysyp grubym brązowym cukrem (demerara)
Wymieszaj mąkę, sol, proszek do pieczenia i wiorki kokosowe.
Bardzo miekkie maslo ubij z cukrem i skorką cytrynową na bialą puszystą masę, stopniowo dodaj jajka. Potem na przemian suchą mieszankę i mleko. Wymieszaj wszystko tylko do polączenia się skladnikow, wloz do standartowej formy na babę - 20-22 cm, piecz w 170С, 40-45 min. Patyczek ma byc suchy.
Cukier - 110 gr
Jaja - 2 szt.
Mąka pszenna - 200 gr.
Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Wiorki kokosowe - 50 gr.
Mleko - 100 ml
Otarta skorka z cytryny
30 g soku cytrynowego
Polewa:
mleko kokosowe, cukier puder
Formę wysmaruj maslem i wysyp grubym brązowym cukrem (demerara)
Wymieszaj mąkę, sol, proszek do pieczenia i wiorki kokosowe.
Bardzo miekkie maslo ubij z cukrem i skorką cytrynową na bialą puszystą masę, stopniowo dodaj jajka. Potem na przemian suchą mieszankę i mleko. Wymieszaj wszystko tylko do polączenia się skladnikow, wloz do standartowej formy na babę - 20-22 cm, piecz w 170С, 40-45 min. Patyczek ma byc suchy.
