jean @ 12 Nov 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1211715idę robić!
O, to już zrobiłaś! I jak wyrosła? Ale pokrój aż wystygnie!
jean @ 16 Nov 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1214132pyszna była! błyskawiczna pod każdym względem!![]()
![]()
Bardzo ale to bardzo się cieszę![]()
![]()
samanta @ 16 Nov 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1214136![]()
Bardzo ale to bardzo się cieszę![]()
...a jaza przepis!![]()
wróciłam,bo dziś chyba jako mufinki z Zosieńką zrobimy!
jean @ 16 Nov 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1214137...a jaza przepis!![]()
wróciłam,bo dziś chyba jako mufinki z Zosieńką zrobimy!I tez pyszne wyjdą![]()
iluana @ 3 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1275388mąka ziemniaczana konieczna ?Iluano bardzo Cię przepraszam, ja w kwietniu dlugo nie zagladałam na forum. I tak, mąka ziemniaczana jest raczej konieczna, bo zamienic na pszenna mozna, ale straci na tym babka - już nie będzie tak delikatna.
Buka @ 25 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1335421W akcie desperacji, bo goście u progu, porwałam się na tę babkę. Samanto, tak pysznej dawno nie jadłam.![]()
Dodałam startą skórke z cytryny, bo sie bałam smaku tego majonezu. Majonez nic a nic nie dał znac o sobie.![]()
![]()
Ach jak sie cieszę!![]()
A ja też daję do niej różne różności: skórkę z cytryny, ekstrakt z wanilii, grunt żeby nie przesadzić z zapachami.
A babka naprawdę jest tak pyszna, jak łatwa w przygotowaniu i szybka.
A dałaś do części kakao? Bo jeśli robię ją jako cytrynową, to na tym poprzestaję, już nie robię kakaowych wzorów.
Buka @ 25 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1335537Kakao dałam. Jego jest tak niewiele, że smaki się nie kłóciły. Jutro robię znów, ze skórkę pomarańczową z konfitury.
No to bardzo się cieszę że tak Ci odpowiada!To jest ulubiona babka mojego męża, jesli już musi byc ucierana a nie drożdżowa.![]()
Buka @ 26 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1336088Od teraz podzielam gust Pana Męża.Dziś oprócz skórki dodałam kilka łyżek rodzynków , które moczyły się w brandy od czasu wielkanocnych wypieków. Nawet nie bardzo opadły. I babki znów nie ma.![]()
Mam Ci przekazać, że gust najlepiej się sprawdził przy wyborze żony......![]()
No nie ma, ale ona taka jednoosobowa jest! Przynajmniej zdaniem mojego męża.
samanta @ 27 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1336433Mam Ci przekazać, że gust najlepiej się sprawdził przy wyborze żony......
Nie ma to jak dobrze wystartować.![]()
Buka @ 27 Aug 2012 napisał:
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.