Babka szwarcwaldzka

thefighter

Member
Sty 15, 2006
37
0
0
Mogą być mrożone
icon_smile.gif
ja teraz w zimę takich używam
icon_smile.gif
tylko musisz je dobrze rozmrozić
icon_smile.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
trzymam mocno :mrgreen:
 

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
zrobilam - piek na wyszla tylko wisnie kompotowe spadly na dno , moze dlatego, ze mialy pestki? co nie zmienia faktu, ze jest sliczna i dobra :mrgreen:

sylwia to moze juz zawsze trzymaj za mnie kciuki bo widzisz trzymalas i wyszlo koncertowo
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
cieszę się że mogłam pomóc ;) :mrgreen: służę pomocą na przyszłość super że dobra baba wyszła
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
34,133
6,655
113
Bardzo smaczna. Nie za słodka, wilgotna i aromatyczna.
lecker.gif

Chciałam przetestować silikonowe foremki - różyczki i zależało mi na jednolitym czekoladowym wyglądzie babeczek, więc nieco zmieniłam przepis, a poza tym musiałam zrobić ciasto bezmleczne, dla alergika.
Moja wersja:
margaryna bezmleczna + cukier + stopiona czekolada gorzka + jajka
Zamiast mleka – kompot wiśniowy + wiśniówka
Słoik wiśni 350 g bez odcieku
Bez kakao.
300 g mąki luksusowej + 100 g mąki pełnoziarnistej lubelli
Mała forma babkowa + babeczki – różyczki (6 sztuk)
Bez lukru (cukier –puder).
Różyczki piekłam 30 minut, babkę - 70.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy